Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 00:00

Πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό λογότυπου

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός λογότυπου της Eurojust (Δικαστική μονάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) & το πρώτο βραβείο κέρδισε το λογότυπο που σχεδίασε ο Γιάννης Γεωργαντάς - designer & συνιδιοκτήτης της hypersys.

Το σχέδιο επελέγει ανάμεσα σε 700 προτάσεις που έστειλαν δημιουργικά γραφεία και σχεδιαστές από όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «χαρακτηριστική ήταν η δημιουργικότητα των σχεδίων, τα οποία προέβαλαν το βασικό στόχο του διαγωνισμού, την ανάδειξη του έργου της Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος».

Η επιτροπή αξιολόγησης βαθμολόγησε τα σχέδια με τα τέσσερα παρακάτω κριτήρια:

- Η πρόταση λογότυπο να αντιπροσωπεύει την αποστολή της Eurojust και να εξασφαλίζει την αναγνωρισιμότητα των στόχων της
- Μοναδικότητα του σχετικού σχεδιασμού
- Τον θετικό και σαφή οπτικό αντίκτυπο και την αισθητική
- Καταλληλότητα ως οπτικό έμβλημα της Eurojust, όσον αφορά το σχεδιασμό, τα χρώματα, γραμματοσειρά και προσαρμοστικότητα για χρήση σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης

 

Ο Γιάννης αναφέρει για την πρότασή του «Ο λογότυπος που σχεδιάσα συνδυάζει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πλάστιγγες της δικαιοσύνης με έναν τρόπο σύγχονο και μινιμαλιστικό. Η επιλογή αυτή έγινε για να τονίσει τη σοβαρότητα της αποστολής της Eurojust, ο οποίος τονίζει επίσης τη σοβαρότητα της αποστολής της Eurojust. Οι παχιές γραμμές και το τετράγωνο σχήμα υποδηλώνουν τις έννοιες της σιγουριάς και της ασφάλειας, δύο από τους κύριους σκοπούς τους οποίου καλείται να υπηρετήσει η Eurojust, ενώ η θέση των χρωματιστά καμπύλων (πλάστιγγες της δικαιοσύνης) έξω από τα τετράγωνα είναι ο τρόπος που επέλεξα να αναπαραστήσω τη διασυνοριακή δράση της υπηρεσίας».

 

Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Eurojust.