Δευτέρα, 02 Μαϊος 2016 00:00

3 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Tumblr για την εταιρεία σας

Τελευταία πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την δημοφιλή πλατφόρμα blogging Τumblr ως  δικτυακό τόπο για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Για να βρείτε τη σωστή πλατφόρμα για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας πρέπει να λάβετε υπόψιν σας αρκετούς παράγοντες όπως τις τεχνικές γνώσεις σας, τους στόχους του περιεχομένου και την υποστήριξη που χρειάζεστε. Διαβάστε 3 βασικούς λόγους για τους οποίους ίσως το tumblr να είναι ιδανικό και για την δική σας επιχείρηση.

 1. Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως

tumblr2Το Tumblr είναι εξαιρετικά εύκολο να δημιουργηθεί και αρκετά έυκολο να το προσαρμόσετε. Χρειάζεται έναν πολύ μικρό κύκλο εκμάθησης και έτσι μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε νέο site σας μέσα σε λίγα λεπτά. Κατά την εγγραφή, θα σας ζητηθεί να δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τον κωδικό πρόσβασης, και το URL Tumblr της προτίμησής σας (yourbusinessname.tumblr.com). Ενώ μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε περιεχόμενο αμέσως, σας συνιστούμε πρώτα να προσαρμόσετε λίγο το νέο site σας.

Η πλατφόρμα σας προσφέρει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θέματα για να διαλέξετε. Άλλα διατίθενται δωρεάν και άλλα επί πληρωμή. Θα πρέπει να βρείτε ένα θέμα που θα μοιάζει με τα υπάρχοντα στυλ της εταιρείας σας. Η δυνατότητα επιλογής ενός θέματος μειώνει σημαντικά την εξάρτησή σας από την πρόσληψη ενός σχεδιαστή, το οποίο μπορεί να στοιχίσει περισσότερο.

Μετά την επιλογή θέματος θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε το θέμα σας επιλέγοντας το μενού Εμφάνιση. Εκεί θα βρείτε επιλογές για να αλλάξετε παραμέτρους στην εμφάνιση του θέματος  όπως το χρωμα του φόντου και το χρώμα του κειμένου. Το μενού "Σελίδες" σας επιτρέπει να προσθέσετε πολλές σελίδες στο site σας - μπορείτε να συνδέσετε με οποιουσδήποτε άλλους διαδικτυακούς τόπους που έχετε από εδώ.

2. Είναι σχεδιασμένο για γρήγορη και εύκολη δημοσίευση

tumblr3Αν και διαθέτει αρκετό χώρο για μεγάλες δημοσιεύσεις το Tumblr είναι ιδανικό για περιεχόμενο σύντομο αλλα και για πολυμέσα. Αυτό σας βοηθά να υποστηρίξετε το υπάρχον περιεχόμενο social media, όταν το Facebook είναι πολύ γεμάτο ή οι 140-χαρακτήρες του Twitter σας περιορίζουν. Μπορείτε να ανεβάσετε γρήγορα ότι περιεχόμενο θέλετε όπως φωτογραφίες, βίντεο, ήχο ή  animated gif.

Το Tumblr προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να δημοσιεύσετε από το smartphone σας. Μπορείτε να προωθήσετε ενημερώσεις από το Tumblr blog σας στο Facebook και το Twitter. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε και τις εικόνες που ανεβάζετε στο Instagram με την κοινότητά σας στο Tumblr.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε το "Share on Tumblr" bookmarklet στη γραμμή σελιδοδεικτών στον browser σας για να μοιραστείτε γρήγορα πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο - μια πολυτέλεια που το Pinterest εκμεταλλεύεται πλήρως.

3. Υπάρχει μια έτοιμη κοινότητα για εσας

tumblrΤο Tumblr δημιουργήθηκε για να ανακαλύπτεις πράγματα αλλα και για να τα μοιράζεσαι. Όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο αυτό έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο. Όταν ένας χρήστης αναδημοσιέυει ένα δικό σας θέμα, θα εμφανιστεί στην tumblelog του όπου όσοι τον ακολουθούν θα μπορούν να το δουν. Αν σε άλλους χρήστες αρέσει το site σας, θα εμφανιστεί στην θέση "μου αρέσει" στο προφίλ τους. Αυτό το είδος της διαφάνειας συμβάλλει στη δημιουργία στο αν επεκτείνετε το κοινό σας.

Αν και δεν προσφέρει πολλά στατιστικά, όπως το Facebook, μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των notes και των αναδημοσιεύσεων καθώς και το συνολικό αριθμό όσων σας ακολουθούν. Ορισμένα θέματα Tumblr υποστηρίζουν το Google Analytics οπότε θα πρέπει απλώς να επικολλήσετε το Google Analytics ID.

Το Tumblr μπορεί να μην είναι για όλους σίγουρα όμως σας προκαλεί να γίνετε δημιουργικοί με το μάρκετινγκ και τη στρατηγική του περιεχόμενου σας. Αν είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε, δημιουργήστε το Tumblr λογαριασμό σας και δείτε πού θα σας οδηγήσει