Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 00:00

Το Joomla! 3.5 είναι εδώ!

Το Joomla! Project ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης Joomla! 3.5. Με 34 νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου την υποστήριξη της γλώσσας PHP 7, η οποία αναβαθμίζει δραστικά την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας.

Επιπρόσθετα, μέσω της έκδοσης 3.5, οι διαχειριστές πλέον θα μπορούν να λαμβάνουν περιοδικά emails αναφορικά με αναβαθμίσεις σε διάφορα εγκατεστημένα modules και plugins.

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος συλλογής στατιστικών για ιστοσελίδες Joomla.

Πιο αναλυτικά, οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις για την έκδοση Joomla 3.5 είναι οι εξής:

  • Δυνατότητα κατεβάσματος συστημικών παραμέτρων, δυνατότητα η οποία προσφέρει ευκολία σε θέματα υποστήριξης στους διαχειριστές μιας ιστοσελίδας Joomla.
  • Δυνατότητα χρήσης custom.css αρχείου στο Protostar εικαστικό πρότυπο (template).
  • Μετρητής άρθρων: ένα σύνολο από ενημερώσεις οι οποίες επιτρέπουν την γραφική απικόνιση για δημοσιευμένα, μη δημοσιευμένα, διεγραμμένα αρθρα, καθώς και αντίστοιχα για banners, επαφές (contacts) και newsfeeds.
  • Τυχαία προβολή άρθρων σε blog: αυτή η αναβάθμιση έρχεται ως αντάλλαγμα στην κοινότητα του Joomla!, καθώς πολλοί διαχειριστές ζητούσαν μια τέτοια δυνατότητα προβολής αρθρογραφίας.
  • Κουμπί επεξεργασίας άρθρου, πάνω στην μπάρα εργαλείων: πλέον δεν απαιτείται να κάνετε scrool down για να βρείτε το "read more" ή το "insert image" κουμπί.
  • Ευκολία τοποθέτησης ενθεμάτων (modules) σε άρθρα: η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στους διαχειριστές να εισάγουν εύκολα ένα module σε οποιοδήποτε άρθρο, με την χρήση ενός κατάλληλου κουμπιού. Πλέον, δεν απαιτείται να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες τους module για να κάνετε την εισαγωγή αυτή.
  • Drag and Drop φωτογραφίες: Η εισαγωγή φωτογραφιών σε ένα άρθρο, πλέον γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε οποιονδήποτε WYSIWYG επεξεργαστή και αν χρησιμοποιείτε.