Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

Πως να γράψετε εξαιρετικά άρθρα για το blog ή την ιστοσελίδα σας

Πως να γράψετε εξαιρετικά άρθρα για το blog ή την ιστοσελίδα σας Πως να γράψετε εξαιρετικά άρθρα για το blog ή την ιστοσελίδα σας

Γράφοντας συμβουλές για το blog ή το site σας, είναι συχνά μια διαφορετική εμπειρία από κάθε άλλο είδος γραφής επαγγελματικών κειμένων. Έχει δικές του οδηγίες, ιδέες, συμβουλές και κόλπα, με σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν ότι χρειάζονται. Ως εκ τούτου, η γραφή πρέπει να διεξάγεται με τον κατάλληλο τρόπο.

Το σύνολο των οδηγιών απλά βοηθά και εκπαιδεύει τον blogger ή τον webmaster να κατανοήσει την ιδέα γραφής συμβουλών στο blog ή στην ιστοσελίδα τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταλήξουν με ποιοτικά κείμενα. Ως εκ τούτου, οι αναγνώστες, ιδίως οι αρχάριοι είναι σε θέση να επωφεληθούν τα μέγιστα από την συμβολή σας. Η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία και θα πρέπει να πραγματοποιείται δια βίου. Θα σας βοηθήσει στο να κάνετε τα πράγματα σωστά, σύμφωνα με νέες τεχνικές και ιδέες.

Η παρακάτω λίστα παριέχει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους γραφής για οποιαδήποτε blog ή website.

Γράψτε για πράγματα που σας αρέσουν

Γράψτε για πράγματα που σας αρέσουν

Kαθένας συμβαίνει να είναι ειδικός σε ένα θέμα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Θα μπορούσε να είναι τα τρόφιμα, η περιπέτεια, ο κόσμο του αυτοκινήτου, η θρησκεία, η επιστήμη, τα ταξίδια, κλπ. Γι'αυτό το πάθος έχετε καταλήξει στη δημιουργία του δικού σας blog ή ιστοσελίδας. Σε μια τέτοια συγκυρία, γράφοντας για το αγαπημένο θέμα σας στο blog ή το site σας με τη μορφή συμβουλών, θα ήταν σχετικά εύκολο.

Να θυμάστε ότι κανένα θέμα ή αντικείμενο είναι πολύ μικρό ή στενό. Έχετε το blog σας στο internet, το οποίο σημαίνει ότι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να περιορίζεστε σε ορισμένα πράγματα ή ιδέες. Έτσι, όταν θέλετε να γράψετε για το πάθος σας στο blog ή το site, δεν θα πρέπει να υπάρχει όριο.

Ελέχξτε την επικαιρότητα, έχει σημασία

Ελέχξτε την επικαιρότητα, έχει σημασία

Οι τίτλοι ειδήσεων διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο κάλεσμά σας προς τους αναγνώστες σας για να ελέγξουν το περιεχόμενο που έχετε γράψει με τη μορφή συμβουλών στο blog ή το site σας. Αν έχετε βαρετούς τίτλους, δεν θα είστε ποτέ σε θέση να προσθέσετε οποιοδήποτε είδους αξίας πάνω στους αναγνώστες σας. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να είναι σε θέση να κερδίσουν την περιέργεια των αναγνωστών σας, για να ξεκινήσουν την ανάγνωση του περιεχομένου που έχετε προσθέσει στο blog σας ή την ιστοσελίδα σας, με τη μορφή συμβουλών. Οι καλοί τίτλο προσελκύουν επίσης τις μηχανές αναζήτησης και σας κατατάσσουν καλύτερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Κρατήστε τα κείμενά σας μικρά

Καθώς γράφετε συμβουλές στο blog ή το site σας, το να χτίσετε πάνω σε μια συμβουλή, είναι πολύ σημαντικό. Οι συμβουλές συνήθως θα πρέπει να γράφονται σε μικρά κείμενα, να είναι απολύτως ακριβή. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να γράψετε μόνο μια φράση παρά ένα τεράστιο άρθρο. Να θυμάστε ότι δεν γράφετε κάποια διδακτορική διατριβή ή κάποιο άρθρο σε ακαδημαϊκό περιοδικό, όπου εκεί θα χρειάζεται να έχετε τεράστια δεδομένα για τους αναγνώστες σας.

Μπορείτε απλά να σημειώσετε ένα σύνολο εντολών και έξυπνους τρόπους για να πραγματοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο πράγμα που σχετίζεται με τον τομέα της ειδίκευσής σας. Ως εκ τούτου, αυτό πρέπει να είναι σύντομο, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να το καταλάβουν απόλυτα, δίχως καμία σύγχυση. Αυτό θα προσελκύσει τόσο τους τακτικούς όσο και νέους αναγνώστες που απλά σαρώσουν τα κείμενα πριν τα διαβάσουν.

Βρείτε το δικό σας μοναδικό στυλ γραφής

Όποιος έρχεται να διαβάσει τις συμβουλές που έχετε βάλει στο blog σας, δεν θέλει να διαβάσει την ίδια παλιά ιστορία που έχει γίνει γνωστή νωρίτερα. Να θυμάστε ότι θα διαβάει μόνο όταν βρίσκουν κάτι μοναδικό και διαφορετικό. Ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανάγνωση κάποιου άρθρου από μια μοναδική προοπτική και όχι κάτι το οποίο παπαγαλίζει συνήθως γνωστά θέματα. Έτσι, όταν γράφετε βεβαιωθείτε ότι έχετε να μιλήσετε σαν ένα πραγματικό πρόσωπο και όχι σαν κάποιον συγγραφέα-φάντασμα που γράφει για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Θα πρέπει να καταλήξετε με τον δικό σας συγκεκριμένο τόνο, που έχετε μόνο εσείς και κανείς άλλος. Οι άνθρωποι δεν θα διαβάσουν τις συμβουλές σας, αν δουν αν δεν διακρίνουν το δικό σας προσωπικό στυλ γραφής. Τέλος αποφύγετε τη χρήση επιβλητικής γλώσσας. Να θυμάστε ότι πάνω από όλα μοιράζεστε κάποιες ιδέες και όχι διαταγές σε κάποιον.

Η αισθητική, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο

Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι από τη στιγμή που γράφετε κάποια σειρά από συμβουλές στο blog σας, ό,τι μπορείτε να κάνετε για να καλυτερεύσετε την αισθητική του, θα πρέπει να το κάνετε. Να θυμάστε ότι δεν γράφετε ένα βιβλίο όπου έχει στατικές σελίδες κειμένου. Είναι μια σειρά από ολοκληρωμένες κοινωνικές εμπειρίες, που θα πρέπει να διαμοιραστεί με τους αναγνώστες σας. Έτσι, είναι προτιμότερο ένα άρθρο να είναι απλό και ταυτόχρονα ελκυστικό. Θα πρέπει να είναι απολύτως σαφής και φιλικό προς το αναγνώστη.

Η αισθητική δεν μπορεί να είναι πλήρης χωρίς κατάλληλες εικόνες. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει σχετικά στοιχεία και εικόνες που μπορούν να συμπληρώσουν τις συμβουλές σας στο blog ή/και την ιστοσελίδα σας.

Συνοπτικά

Γράφοντας συμβουλές για ένα blog ή ένα site δεν είναι τόσο απλό πράγμα όσο μπορεί να φαίνεται. Θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες και τους τρόπους γραφής των για τους αναγνώστες σας. Τα παραπάνω σημεία μπορεί να σας βοηθήσουν να το κάνετε σωστά.