Η Google σύντομα θα χαρακτηρίζει όλες τις HTTP ιστοσελίδες ως "Μη Ασφαλής"!

Η Google σύντομα θα χαρακτηρίζει όλες τις HTTP ιστοσελίδες ως "Μη Ασφαλής"!

Προσφάτως, η Google ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να μελετά την ενσωμάτωση της χρήσης του πρωτοκόλλου επικοινωνίας HTTPS ή όχι από μία ιστοσελίδα, σαν μια παράμετρο στους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί για την κατάταξή της (pagerank).

Αυτή η πρακτική με λίγα λόγια σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες που θα χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση δεδομένων μεταξύ ιστοσελίδας και επισκεπτών (HTTPS πρωτόκολλο), θα έχουν ένα σημαντικό αβαντάζ στις αναζητήσεις έναντι των ιστοσελίδων που θα χρησιμοποιούν το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή απλό HTTP πρωτόκολλο.

Στα ανωτέρω, η Google έχει επίσης αποφασίσει να πάει ένα βήμα παραπέρα: Να χαρακτηρίζει όλες τις ιστοσελίδες με HTTP πρωτόκολλο ως "μη ασφαλής". Ναι, είναι η ενοχλητική προειδοποιητική σελίδα που σίγουρα όλοι έχετε δει έστω μια φορά να εμφανίζεται αντί για την ιστοσελίδα που θέλετε να δείτε, λέγοντας ότι ο τόπος δεν είναι ασφαλής, καλύτερα να φύγετε από εδώ, όταν η ιστοσελίδα έχει κάποιον ιο.

Πιο απλά, όποια ιστοσελίδα δεν έχει κάποιο πιστοποιητικό ασφαλείας και κρυπτογράφησης ενσωματωμένο και προσφέρει το περιεχόμενο στους επισκέπτες της δίχως κρυπτογράφηση, κινδυνεύει άμεσα με εξαφάνιση από τα αποτελέσματα αναζητήσεων από την κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Επιπρόσθετα, η προειδοποιητική σελίδα που θα εμφανίζεται στη θέση της αρχικής σελίδας του ιστοχώρου, σαφώς και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο ως προς την εικόνα της επιχείρησης που εκπροσωπείται μέσω της ιστοσελίδας.

Η αλλαγή αυτή, έχει επικοινωνηθεί ως κάτι το οποίο θα ασφαλίσει καλύτερα το internet, καθώς ακόμη και οι απλότερες επικοινωνίες μεταξύ ιστοσελίδας και χρήστη θα είναι κρυπτογραφημένες. Στον αντίποδα, η κίνηση αυτή σαφώς και θα φέρει αρκετές δυσκολίες στον μέσο απλό webmaster ή blogger που απλά επιθυμεί να έχει ένα γενικού περιεχομένου blog ή ιστοσελίδα.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν εντός του τρέχοντος έτους, καλό θα είναι οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν πιστοποιητικά ασφαλείας στις ιστοσελίδες τους, για αποφυγή εκπλήξεων του τύπου αποκλεισμού από τα αποτελέσματα αναζητήσεων της google.

Η hypersys, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνής οίκους έκδοσης πιστοποιητικών ασφαλείας και κρυπρογράφησης δεδομένων για ιστοσελίδες εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε αλλά και να σας καθοδηγήσουμε στην σωστή επιλογή και εφαρμογή πιστοποιητικού ασφαλείας στην ιστοσελίδα σας, αναλόγως με τις ανάγκες σας αλλά και του budget σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: Encrypt All The Things