Οι κινέζοι τουρίστες άγγιξαν τα 100 εκατ. το 2013
Οι κινέζοι τουρίστες άγγιξαν τα 100 εκατ. το 2013

Οι κινέζοι τουρίστες άγγιξαν τα 100 εκατ. το 2013

Σύμφωνα με την έκθεση της People’s Daily, το 2013 ο αριθμός των Κινέζων τουριστών ανήλθε στα 97.3 εκατ., με 14 εκατομμύρια περισσότερους ταξιδιώτες από το 2012. Για το 2014, εκτιμάται ότι το φράγμα των 100 εκατ., θα σπάσει σχετικά εύκολα.

Το 2012, η συνολική δαπάνη των κινέζων τουριστών ανήλθε στα 102 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη 1η θέση στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Song Rui, επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, η κατανάλωση το 2013 σίγουρα θα είναι αρκετά υψηλότερη από το 2012.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το 2004 υπάρχαν μόνο 29 εκατ. κινέζοι τουρίστες, η αύξηση στα σημερινά επίπεδα είναι πραγματικά θεαματική. Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα την τελευταία δεκαετία έχει μεγαλώσει αισθητά τη μεσαία κινεζική τάξη, η οποία ενδιαφέρεται για τουρισμό εκτός Κίνας. Εκτός αυτού, πολλές ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, έχουν απλοποιήσει τις διαδικασίες θεώρησης και αναμένεται να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους Κινέζους τουρίστες.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ξένων ξενοδοχεία και καταστημάτων δοκιμάζει τα πάντα για να ανταποκριθεί στους Κινέζους καταναλωτές. Για παράδειγμα, το παγκοσμίου φήμης πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο, ανακοίνωσε το πρόσληψη 70 κινεζόφωνων υπαλλήλων και εγκατέστησε πάνω από 100 UnionPay imprinter/POS συστήματα (διαχείριση κινεζικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών).

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο κινεζικός τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο και θα είναι σε άνοδο για το απώτερο μέλλον. Ως εκ τούτου, η τουριστική βιομηχανία στην Ευρώπη πρέπει να θεμελιώσει μία πιο σταθερή σύνδεση με το κινεζικό κοινό και η hypersys μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στο online marketing προς την Κίνα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πώς η δική σας επιχείρηση μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά στην Κίνα, μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: http://goo.gl/6gzRqi