Γραφίστας Ιστοσελίδων: 10 ικανότητες που θα πρέπει να έχετε
Γραφίστας Ιστοσελίδων: 10 ικανότητες που θα πρέπει να έχετε

Γραφίστας Ιστοσελίδων: 10 ικανότητες που θα πρέπει να έχετε

Χάρη στην ψηφιακή επανάσταση, οι γραφίστες σήμερα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. Από το λογότυπο και τη δημιουργία banner, ως και το ενημερωτικό δελτίο και τον σχεδιασμό app, οι graphic design ρόλοι σήμερα μπορεί να είναι εξαιρετικά ποικίλοι. Η ποικιλία αυτή λαμβάνει εκθετικό χαρακτήρα, καθώς οι ανάγκες από δημιουργικό γραφείο σε δημιουργικό γραφείο είναι επίσης τρομερά διαφορετικές. Παρ'όλα αυτά, ο τομέας εξακολουθεί να παραμένει ένας από τις πιο ανταγωνιστικούς στο σύνολό του. Ειδικότερα όταν πρόκειται για την εξασφάλιση μια νέα θέση εργασίας. Έτσι, είναι αυτονόητο ότι για να νικήσετε τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να έχετε μια σειρά από επιθυμητές δεξιότητες στο βιογραφικό σας.

Όπως αναφέρθηκε, οι graphic design θέσεις εργασίας μπορεί να ποικίλουν πολύ ανάλογα με τον εργοδότη. Ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, από την εξέταση των τελευταίων 100 graphic design θέσεων εργασίας που διαφημίζονται στην ιστοσελίδα Bubble, είναι σαφές ότι παρά τις ιδιαιτερότητες του κάθε ρόλου ξεχωριστά, η πλειονότητα των εργοδοτών ψάχνουν για δέκα πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες από όλους τους web designer υποψηφίους. Αν ψάχνετε για μία θέση εργασίας στην web γραφιστική ή ελπίζετε να εξελίξετε την σταδιοδρομία σας, τότε  σίγουρα αξίζει να προσπαθήσετε να αποκτήσετε τις παρακάτω δέκα δεξιότητες.

Adobe CS:

Τα προγράμματα Adobe Photoshop, Illustrator και InDesign συμπεριλαμβάνονται πάντα στη λίστα των "Top 10" δεξιοτήτων Είμαστε έκπληκτοι ωστόσο με το πόσο πολλοί εργοδότες απαιτούν αυτές τις δεξιότητες. Περιττό να πούμε ότι αν δεν έχετε σχετική εμπειρία στο Photoshop, στο InDesign και στο Illustrator, θα είναι πολύ δύσκολο να εργαστείτε ως graphic designer.

Σχεδιασμός για διαφορετικούς Browsers και Πλατφόρμες:

Tablets, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές... Στις μέρες μας υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες συσκευές για να καταναλώνουν περιεχόμενο ιστοσελίδων από ό,τι ποτέ άλλοτε. Είναι λογικό λοιπόν οι εργοδότες να ψάχνουν γραφίστες οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργήσουν μια δυναμική σχεδίαση σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και browsers.

Κατανόηση & Εμπειρία στο Responsive Design:

Ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών που αναζητούν σχεδιαστές web εφαρμογών, θέλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι να καταλαβαίνουν τις λεπτομέρειες του responsive design και πως να υλοποιήσουν τέτοια web design projects.

DreamWeaver:

Ίσως να ακούγεται σαν μία παλαιά τεχνολογία και ότι το DreamWeaver στην ουσία πέθανε πριν από μερικά χρόνια. Ώστοσο, αρκετοί εργοδότες σήμερα εξακολουθούν να ψάχνουν για υποψηφίους που έχουν προηγούμενη εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Front-End Προγραμματισμός:

Όταν πρόκειται για graphic design θέσεις εργασίας, δεν αρκεί για κάποιον να είναι ειδικός στο Photoshop και στο Illustrator. Οι εργοδότες ζητούν επίσης από τους υποψηφίους να έχουν μεγάλη δεξιότητα στον front-end προγραμματισμό, σε πράγματα όπως το HTML (HTML5) και ειδικότερα το CSS. Ίσως δεν απαιτούν όλοι οι εργοδότες αυτές τις δεξιότητες, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός από αυτούς τις επιζητά.

JavaScript:

Εκτός του να είναι ένας επαγγελματίας στη χρήση CSS και HTML, παρατηρείται ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών ψάχνει επίσης για γραφίστες που είναι έμπειροι με την JavaScript. Ιδιαίτερα στην Object-Oriented μορφή της (jQuery).

Flash:

Εκτός από JavaScript, CSS και HTML, σίγουρα αξίζει τον κόπο να έχετε κάποιες γνώσεις γύρω από το Flash. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το Flash ActionScript 2 και 3 είναι σίγουρα οι πιο δημοφιλείς.

Σχεδίαση Newsletter/Email/App:

Ένας επαγγελματίας και ειδικός μόνον στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, δεν αρκεί στις μέρες μας. Οι εργοδότες αανζητούν γραφίστες με συγκεκριμένες δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως σχεδίαση για ενημερωτικά δελτία (newsletters), responsive e-mails, mobile web apps, κ.ά.

Εμπειρία στην διαχείριση Design Briefs:

Σε μεγαλύτερα δημιουργικά γραφεία, οι εργοδότες θέλουν να ακούσουν από τους υποψηφίους ότι έχουν εμπειρία στην ανάγνωση design briefs, αλλά και στην δημιουργία ενός brief για την όσο καλύτερη ανάλυση απαιτήσεων των πελατών.

Εμπειρία διοίκησης:

Τέλοσ, όταν πρόκειται για ανώτερες graphic design θέσεις εργασίας, οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους με προηγούμενη εμπειρία στη διαχείριση ομάδας γραφιστών.