Συμβουλές για καλοκαιρινές φωτογραφίες
Συμβουλές για καλοκαιρινές φωτογραφίες

Συμβουλές για καλοκαιρινές φωτογραφίες

Η μακρά αναμονή τελείωσε και το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Το καλοκαίρι είναι η πιο αναμενόμενη εποχή καθώς πέρα από τις υπέροχες σκηνές και τον ζεστό καιρό, οι άνθρωποι ανυπομονούν να κάνουν πράγματα σε εξωτερικούς χώρους. Ταξίδια, κάμπινγκ και εορταστικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις πολλές ευχάριστες δραστηριότητες που είναι δυνατόν να γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μην ξεχνάτε, είναι επίσης η μεγάλη στιγμή για τη λήψη καταπληκτικών φωτογραφιών!

Έτσι, αν έχετε το χόμπι της φωτογραφίας, γιατί δεν τραβάτε μερικές υπέροχες καλοκαιρινές φωτογραφίες; Ο κατάλογος των θεμάτων και τα ενδιαφέροντα τοπία είναι ατελείωτα! Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρετε πολλές φωτογραφίες και θα είστε επίσης σε θέση να πειραματιστείτε με τις φωτογραφικές σας ικανότητες. Έτσι, αν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό το καλοκαίρι, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές φωτογραφίας για το καλοκαίρι πιο κάτω και εμπνευστείτε από μια συλλογή φωτογραφιών καλοκαιρινών στιγμών.

1. Επιλέξτε τον προορισμό σας.

Επιλέξτε τον προορισμό σας

Υπάρχουν τόσες πολλές τοποθεσίες για να πάετε κατά την διάρκεια του καλοκαιρού. Με τον καλό καιρό, μπορείτε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να πάτε στη θάλασσα για υπέροχες λήψεις στην παραλία ή μπορείτε επίσης να πάτε στην πόλη και να πάρετε εικόνες των ανθρώπων που απολαμβάνουν το χρόνο τους σε πάρκα. Μπορείτε επίσης απλά να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά σας και να ψάξετε για ενδιαφέροντα θέματα. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία που έχετε επιλέξει, να φαίνεται ελκυστική.

2. Αποφύγετε το πολύ φως.

Αποφύγετε το πολύ φως

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι το άπλετο φως του ήλιου. Μπορείτε να αποφύγετε το πάρα πολύ έντονο φως τραβώντας φωτογραφίες μακριά από αυτόν. Μπορείτε επίσης να ψάξετε για σκιά και να πάρετε μια εικόνα εκεί. Το φως είναι πιο μαλακό νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερα να πάρετε τις εικόνες σας κατά τη διάρκεια αυτών των διαστημάτων, αντί να πειραματίζεστε τα μεσημέρια. Προσθέτοντας το σωστό τύπο φίλτρου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες φωτογραφίες. Χαμηλώστε τα επίπεδα exposure στη φωτογραφική μηχανή σας ώστε να μειώσετε την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται σε αυτή.

3. Κυνηγήστε την δράση.

Κυνηγήστε την δράση

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να συλλάβετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες με παιδιά που παίζουν κάτω από τον ήλιο ή άνθρωπους στην παραλία. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή όπου οι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους. Πάρτε αυτή την ευκαιρία για να τραβήξετε φωτογραφίες ανθρώπων και των δραστηριοτήτων τους. Με αυτό τον τρόπο, οι φωτογραφίες σας θα μπορέσουν να πουν διαφορετικές ιστορίες.

4. Αποφύγετε δυνατές σκιές.

Αποφύγετε δυνατές σκιές

Με λαμπερά φώτα, οι φωτογραφίες σας θα μπορούσαν να έχουν σκληρές σκιές με αποτέλεσμα να χαλάει ολόκληρη η εικόνα. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το fill-flash ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακλαστήρες για να αφήσετε το φως να αναπηδήσει πίσω από το θέμα. Μερικοί χρησιμοποιούν λευκές πετσέτες αντί για ανακλαστήρες, ιδίως όταν βρίσκονται στην παραλία.

5. Μακρυά από κλειστά μάτια.

Μακρυά από κλειστά μάτια

Το θέμα σας θα κλείνει εν μέρει τα μάτια του αν το φως είναι πολύ έντονο. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να τους αφήσετε να πάνε σε μια περιοχή με σκιά. Μια ομπρέλα μπορεί βοηθήσει επίσης. Μπορείτε επίσης να τους αφήσετε να σταθούν με το φως του ήλιου στην πλάτη τους. Μπορείτε επίσης να περιμένετε όταν κάποια σύννεφα καλύψουν τον ήλιο πριν τραβήξετε την φωτογραφία.

6. Χρησιμοποιήστε το φλας.

Χρησιμοποιήστε το φλας

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν flash, επειδή η ύπαιθρος είναι ήδη γεμάτη με φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φλας για παράδειγμα, αν το φως από τον ήλιο μόνο σε μία κατεύθυνση. Με τη χρήση του flash, κατανέμετε ομοιόμορφα το φως στο θέμα σας και το κάνετε να φαίνεται πολύ καλύτερα.

7. Αποθανατίστε χρώματα.

Αποθανατίστε χρώματα

Το καλοκαίρι είναι σαν την άνοιξη. Θα μπορούσατε να δείτε τόσα πολλά χρώματα γύρω σας, σε λουλούδια, σε μπάλες, κλπ. Θα ήταν υπέροχο να βλέπαμε μια φωτογραφία που γεμίζει με διαφορετικά χρώματα. Ψάξτε για θέματα με όμορφα χρώματα και σίγουρα αυτό θα κάνει τη φωτογραφία σας να φανεί πιο ενδιαφέρουσα.

8. Φωτογραφίες σε διαφορετικές ώρες.

Τραβήξτε φωτογραφίες διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη λήψη φωτογραφιών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Παρατηρήστε ότι υπάρχουν διαφορετικά χροιές σκιών ενώ η αντίθεση ποικίλλει επίσης. Αν θέλετε να πάρετε πλάνα του περιβάλλοντος, όπως το νερό, καλύτερα να το κάνετε αυτό αργά το απόγευμα.

9. Προστατέψτε την μηχανή σας.

Προστατέψτε το δέρμα μας και την μηχανή σας

Αν πάτε στην παραλία, βεβαιωθείτε ότι δεν θα τοποθετήσετε την κάμερά σας στην άμμο χωρίς το κάλυμμα. Επίσης, προστατεύστε το δέρμα σας από το σκληρό φως του ήλιου βάζοντας αντηλιακό πριν βγείτε έξω. Μπορείτε επίσης να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο ή ακόμη και να έχετε μια ομπρέλα μαζί σας.

10. Φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες.

Τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες

Μην στέκεστε όρθιοι για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Λυγίστε, πηγαίνετε σε υψηλότερες θέσεις και δοκιμάσετε διαφορετικές γωνίες. Με αυτό τον τρόπο, θα καταλήξετε με μοναδικές φωτογραφίες. Όταν παίρνετε φωτογραφίες θεμάτων μικρότερα από εσάς, πέστε στο επίπεδό τους. Πειραματιστείτε με διαφορετικές οπτικές γωνίες, έτσι ώστε να καταλήξετε σε καλύτερα απολέσματα.

Ανανεωθείτε με καλοκαιρινές φωτογραφίες

Σίγουρα, θα είστε σε θέση να πάρετε υπέροχες καλοκαιρινές φωτογραφίες, αλλά μπορείτε να το κάνετε καλύτερα τη στιγμή που θα είστε πιο εμπνευσμένοι. Οι φωτογραφίες του καλοκαιριού που πρόκειται να δείτε παρακάτω δεν θα σας εμπνεύσουν μόνο, αλλά θα σας δώσουν επίσης ιδέες για το τι θέματα θα μπορούσατε να πάρετε και με ποιόν τρόπο.