5 τρόποι για να πείσετε τον πελάτη σας ότι η επισκεψιμότητα θα έρθει
5 τρόποι για να πείσετε τον πελάτη σας ότι η επισκεψιμότητα θα έρθει

5 τρόποι για να πείσετε τον πελάτη σας ότι η επισκεψιμότητα θα έρθει

Ναι, το SEO είναι μια επένδυση. Ωστόσο, δείχνοντας στους πελάτες σας ότι επενδύουν στις υπηρεσίες και τις ικανότητές σας, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Λόγω της κατανομής του μεριδίου αναζήτησης, ο πελάτης δεν μπορεί πραγματικά να αναμένει σημαντικές αυξήσεις στην επισκεψιμότητά του μέχρι στην ουσία να φτάσουν στην πρώτη σελίδα των SERPs. Μερικές φορές μπορεί να δείτε άμεσα αύξηση της κυκλοφορίας μέσω μακρών όρων και τίτλους μετά την ολοκλήρωση της on-site βελτιστοποίησης. Σε γενικές γραμμές όμως θα πρέπει να τους εκπαιδεύστε, έτσι ώστε να είναι υπομονετικοί. Θυμηθείτε, θα σας προσλάβουν επειδή δεν είναι ειδικοί στο SEO. Είναι σημαντικό λοιπόν να τους διδάξετε τα οφέλη καθώς και την αργή διαδικασία του οργανικού SEO.

5 τρόποι για να πείσετε τον πελάτη σας ότι η επισκεψιμότητα θα έρθει

Παρακάτω, είναι πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον πελάτη σας να είναι σίγουρος ότι κάνετε μια αποτελεσματική δουλειά και με το χρόνο, η επισκεψιμότητα θα έρθει.

#1 – Αναφορές Κατάταξης και βελτιώσεις σε λέξεις κλειδιά

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δείξετε στον πελάτη σας ότι τον βοήθησατε να πάει από την 100η θέση στην 50η, για παράδειγμα. Αυτό δεν σημαίνει πάντα περισσότερη επισκεψιμότητα, αλλά δείχνει βελτίωση. Δείχνει επίσης, την προσπάθεια σας για ανοδικές κινήσεις, μέσω των οποίων μπορείτε να δείξετε ότι υπάρχει μια τάση υπέρ της ιστοσελίδας του πελάτη σας.

Μια άλλη βελτίωση σε λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να τους δείξετε είναι η συνολικός αριθμός λέξεων-κλειδιών που κατευθύνει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του πελάτη σας, μέσω του Google Analytics. Εάν αλλάξετε το εύρος ημερομηνιών σε ένα εύρος εργασίας προ-SEO και ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από την πιο πρόσφατο εύρος ημερομηνιών, μπορείτε να πείτε ότι έχετε αύξηση της συνολικής προβολής τους. Έτσι, εάν μπορείτε να δείτε βελτίωση στην κατάταξη και ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη οργανική επισκεψιμότητα μέσω περισσότερων keywords, τους δείχνετε ότι σημειώνουν σημαντική πρόοδο. Για τους περισσότερους πελάτες, αυτό είναι αρκετό.

Αναφορές Κατάταξης και βελτιώσεις σε λέξεις κλειδιά

#2 – Logs Εργασίας

Συχνά, ένας πελάτης μπορεί να θέλει ενημέρωση σχετικά με το πως το SEO της ιστοσελίδας του πηγαίνει, διότι δεν έχουν δει αύξηση στην κίνηση ή στις μετατροπές επισκεπτών σε πωλήσεις. Με άλλα λόγια, θέλουν να ξέρουν τι κάνετε.

Προτείνουμε την καταγραφή όλων των εργασιών που έχετε κάνει για τον πελάτη, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα και το χρόνο που χρειάστηκε για τις εργασίες αυτές. Δημιουργήστε γεγονότα στο Google Analytics ή στο εργαλείο λογισμικού SEO που χρησιμοποιείται. Αυτοί είναι εύκολοι τρόποι για να τεκμηριώσετε την εργασία σας, ενώ δείχνει συσχετισμούς με αλλαγές στην επισκεψιμότητα. Ένας άλλος τρόπος για να έχουμε ικανοποιημένους τους πελάτες μας είναι εργαλεία σαν το BaseCamp ή ένα time tracking εργαλείο, όπου οι πελάτες σας μπορούν να εισέλθουν σε αυτό και να δουν τι έχει επιτευχθεί.

Στο παρασκήνιο, γνωρίζουμε τα ότι τα πράγματα πάνε καλά και ξέρουμε ότι έχουμε κάνει την δουλειά για να αυξήσουμε όλους τους σημαντικούς δείκτες. Ωστόσο, ο πελάτης δικαιολογημένα, δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Οτιδήποτε που μπορείτε να κάνετε για να επιτρέψετε στον πελάτη να ελέγξει τι έχετε κάνει γι'αυτούς, μερικές φορές μπορεί να αποτρέψει τηλέφωνα ή emails που αμφισβητούν τις προσπάθειές σας.

#3 – Περιληπτικές αναφορές και ενημερώσεις

Μερικές φορές, στέλνοντας ένα email στον πελάτη ή καλώντας τον στο τηλέφωνο σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, είναι ό,τι πρέπει. Όταν φτάνετε εσείς στον πελάτη πριν φτάσουν αυτοί σε εσάς, μπορείτε να αποφύγετε πολλά προβλήματα. Τους δείχνετε ότι είστε δραστήριος και το πιο σημαντικό ότι δεν τους έχετε ξεχάσει. Ένα απλό email ή ένα τηλεφώνημα για τους ενημερώσετε σχετικά με κάτι που έχετε καταφέρει ή ότι εργάζεστε γι΄αυτούς, μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά χρυσός.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να οικοδομήσετε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες σας. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως "Γεια σου, θα ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι γράψαμε κάποιο περιεχόμενο, το στείλαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μερικούς webmasters και εργάζονται για την κατάταξή σας. Απλά FYI, δώστε περισσότερη βάση στις λεπτομέρειες στην επόμενη μηνιαία έκθεση επισκεψιμότητας". Η απλή αυτή κίνηση αυτή μπορεί να φτιάξει την ημέρα του πελάτη και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους σε εσάς και τις υπηρεσίες σας.

#4 – Άλλες μετρήσεις αναφοράς

Υποθέτοντας ότι κάνετε τη δουλειά σας σωστά, μπορείτε να αναφέρετε άλλες μετρήσεις για τον πελάτη εάν οι αξιολογήσεις σχετικά με την επισκεψιμότητα δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Μετρήσεις όπως σύνολο των tweets, σύνολο fans, σύνολο +1s, shares, σελίδες ανά επίσκεψη, ποσοστό αναπήδησης, ποσοστό μετατροπής, συνολικές ζωντανές συνδέσεις, κλπ. Δείξτε οτιδήποτε που τους δείχνει ότι η ιστοσελίδα συμπεριφέρεται καλύτερα από ό,τι πριν το ξεκίνημα των ενεργειών σας. Ωστόσο, προκειμένου να προσφέρετε αυτά τα είδη των στατιστικών στοιχείων, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σημείο αναφοράς για να δείξετε πως ήταν τα πράγματα την στιγμή πριν εμπλακείτε.

Άλλες μετρήσεις αναφοράςΆλλες μετρήσεις αναφοράς

#5 – Το SEO απαιτεί χρόνο. Το λένε όλοι

Σε περίπτωση που ο πελάτης είναι ακόμα δύσπιστος και τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη σε θέση να αποδείξουν την εργασία σας, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δείξετε ότι ακόμα και Αρχές, όπως η Search Engine Watch, η MOZ, η Search Engine Journal, η Google, κ.λπ., αναφέρουν ότι οι ανακατατάξεις σε βαθμολογίες δεν συμβαίνουν εν μία νυκτί. Ίσως μπορείτε να κάνετε καλύτερη δουλειά στην εκπαίδευση τους σχετικά με το γεγονός ότι τρέχουν μια εκστρατεία για να καλύψουν τη διαφορά με τον ανταγωνισμό. Το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές είναι ψηλά, σημαίνει ότι έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ μακρύ κατάλογο ενεργειών, επί σειρά ετών, ώστε να φτάσουν εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Αυτό που εσείς κάνετε στην ουσία, είναι να εξομοιώσετε τους ανταγωνιστές του πελάτης σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Το SEO απαιτεί χρόνο

Εν κατακλείδι...

Πέντε τρόποι λοιπόν, για να κάνετε τους πελάτες να γνωρίσουν πως κάνετε ό,τι απαιτείται να γίνει προκειμένου να αυτός να λάβει κορυφαίες ταξινομήσεις. Απλά ας μην ξεχνάμε ότι οι πελάτες πρέπει να συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι εργασίες που ολοκληρώνετε λειτουργούν πραγματικά. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να τους αποδείξετε ότι οι στρατηγικές σας βοήθησαν άλλους πελάτες ή ότι υλοποιείτε ό,τι ο αλγόριθμος, οι μελέτες περιπτώσεων και ο ανταγωνισμός υποδυκνύει ότι πρέπει να γίνρι.