Πως να κάνετε την μικρή σας επιχείρηση να φαίνεται μεγάλη
Πως να κάνετε την μικρή σας επιχείρηση να φαίνεται μεγάλη

Πως να κάνετε την μικρή σας επιχείρηση να φαίνεται μεγάλη

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει συχνά συγκριθεί με μια ζούγκλα. Και οι δύο είναι αδίστακτα περιβάλλοντα στα οποία η επιβίωση είναι δύσκολη για όσους δεν διαθέτουν μια ειδική δεξιότητα ή ελαστικότητα. Στη ζούγκλα, ζώα όπως τα φίδια, τα βατράχια, οι σαύρες, φουσκώνουν τους εαυτούς τους όταν απειλούνται, με σκοπό να φαίνονται πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι η στρατηγική αυτή υπάρχει και στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Για χιλιάδες ελπιδοφόρους νέους επιχειρηματίες, το να αποκαλυφθεί ότι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι τους, από internet cafe, κλπ., μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλά ενοχλητικό. Μπορεί να είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στους πιθανούς πελάτες που ψάχνουν να τον προσλάβουν σαν μια εταιρεία με εμπειρία και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις προσπαθούν να χρησιμοποιόησουν τη  στρατηγική του να φαίνονται μεγαλύτεροι και καλύτερα καθιερωμένοι από ότι πραγματικά είναι. Ευτυχώς γι'αυτούς, αυτό έχει γίνει πολύ πιο εύκολο από ό,τι στο παρελθόν, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας. Εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε τη μικρή επιχείρησή σας να φαίνεται πραγματικά μεγάλη:

1. Επιδείξτε το Προσωπικό σας

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν μεγάλα επιτελεία, οπότε ίσως να θέλετε να κάνετε το ίδιο. Ένας απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εκδώσετε περισσότερες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκτός από την προσωπική σας e-mail address, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κλπ. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να μοιάζει μεγάλη στον κόσμο των επιχειρήσεων. Δημιουργώντας ένα VOIP τηλεφωνικό κέντρο με διαφορετικές επεκτάσεις για κάθε έναν από τους συναδέλφους σας, μπορεί επίσης να είναι ένας αξιόλογος ελιγμός.

Αυτή η προσέγγιση μπορεί να επεκταθεί πολύ για να σας κάνει να μοιάζετε με μία μεγάλη επιχείρηση.

2. Διαφημιστείτε σε μία μικρή αγορά

Ως μικρή επιχείρηση, αν διαφημίζετε την εταιρεία σας σε μεγάλες αγορές, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας σε άμεσο ανταγωνισμό με τις πραγματικά εταιρείες κολοσσούς στον τομέα δραστηριότητάς σας. Για να αποφύγετε τη σύγκρουση με αυτούς τους κολοσσούς της βιομηχανίας σας, βρείτε τη θέση σας σε μία εξειδικευμένη μερίδα αυτής της μεγάλης αγοράς και προωθηθείτε σε αυτή πολύ ενεργά. Προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά στο Google adwords, μπορεί να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε τους πελάτες στην αγορά αυτή. Όσο πιο πιο εξειδικευμένη είναι, τόσο το λιγότερο ανταγωνισμό θα συναντήσετε και τόσο μεγαλύτερη ευκαιρία θα έχετε για να μεγαλώσετε τη μικρή επιχείρησή σας.

Βρείτε τη θέση σας σε μία εξειδικευμένη μερίδα αυτής της μεγάλης αγοράς και προωθηθείτε σε αυτή πολύ ενεργά

3. Μην τσιγγουνεύεστε για την Ιστοσελίδα σας

Σήμερα οι περισσότερες πρώτες εντυπώσεις λαμβάνουν χώρα στον ψηφιακό κόσμο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μεγάλη και επαγγελματική ιστοσελίδα. Τα επιπλέον χρήματα για να το κάνετε σωστά, είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα σας ανταμείψουν μακροπρόθεσμα. Ενώ η γενική μορφή και η εμφάνιση του site σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα, μπορεί επίσης να θέλετε να σκεφτείτε να συμπεριλάβετε επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων συνομιλίας (online chat boxes), τα οποία μπορούν να δρομολογηθούν άμεσα μέσω e-mail ή με τα smartphones (Zopim ή SnapEngage για παράδειγμα). Εξελίξτε τη δημιουργία περιεχομένου σας με τη μορφή blog, tweets, ή και συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Τα χαρακτηριστικά αυτά μάλλον θα σας κοστίσουν κάτι παραπάνω σε χρόνο και χρήμα, αλλά θα επιδείξετε επίσης τη φιλοδοξία και την προσβασιμότητα της εταιρείας σας στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και τους δυνητικούς σας πελάτες.

Τα επιπλέον χρήματα για να το κάνετε σωστά είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα σας ανταμείψουν μακροπρόθεσμα.