Πως να χρησιμοποιήσετε τα social media για B2B
Πως να χρησιμοποιήσετε τα social media για B2B

Πως να χρησιμοποιήσετε τα social media για B2B

Με τόσες πολλές στρατηγικές B2B social media για την επιχείρησή σας, οι επιλογές μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο μπερδεμένες...

Οι στρατηγικές θα που συζητήσουμε παρακάτω, δεν είναι τόσο σημαντικές όσο είναι η κατανόησή σας για την αγορά-στόχο σας. Θα πρέπει να γνωρίσετε την αγορά-στόχο σας. Είναι επιχειρηματίες με τεχνολογική γνώση που διαβάζουν blogs κάθε πρωί; Ή μήπως οι πελάτες σας είναι πολυάσχολοι επαγγελματίες που δεν έχουν χρόνο γι'αυτό και που καταριούντε τη νέα τεχνολογία; Πολύ πιθανόν, nα είναι ένα μείγμα από αυτά τα δύο παραδείγματα.

Μην παίρνετε αποφάσεις με βάση ποία στρατηγική φαίνεται πιο εύκολη. Αντ'αυτού, επιλέξτε την στρατηγική που αντηχεί καλύτερα με την αγορά-στόχο σας. Παρακάτω είναι μερικές στρατηγικές κοινωνικής δικτύωσης για B2B, που θα απλοποιήσει τη διαδικασία για το online marketing σας.

LinkedIn

Μπορεί να έχετε ακούσει πρόσφατα ότι το LinkedIn ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια μέλη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι σχεδόν το 30% των μελών αυτών βρίσκονται αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάθε εταιρεία του Fortune 500 έχει ένα εκτελεστικό διευθυντή που χρησιμοποιεί το site για τα πάντα. Aπό την δικτύωση πρόσληψης έως δικτύωση για να ανανεώσει τους δεσμούς του με παλαιούς συναδέλφους και συνεργάτες του. Αν θέλετε έναν τρόπο για να συνδεθείτε με μερικά από τα κορυφαία στελέχη παγκοσμίως, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την ενεργοποίησή σας στο δίκτυο Linkedin.

Πως χρησιμοποιείτε αυτό το δίκτυο λοιπόν;

Να είστε δραστήριοι στην ιστοσελίδα. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία των ομάδων για να συνδεθείτε με στοχευμένους επαγγελματίες στη αγορά σας.

Συμμετέχετε σε συζητήσεις ομάδων, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την οικοδόμηση ενός ονόματος για τον εαυτό σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε 50 ομάδες, αλλά όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες αναφέρουν, δεν υπάρχει λόγος να ενταχθείτε σε περισσότερες από μια δωδεκάδα για αρχή.

Τέλος, κάντε κάτι το οποίο φαίνεται να είναι η απόλυτη ανοησία σε μερικούς. Μείνετε σε επαφή με τις επαφές σας! Το LinkedIn λειτουργεί παρόμοια με την offline δικτύωση. Όσο περισσότερο μπορείτε να κρατήσει το όνομά σας μπροστά από κάποιον και να παραδώσετε αξία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να οικοδομήσετε το brand name της επιχείρησή σας.

Blogging

Αν το LinkedIn δεν είναι αρκετό, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το blogging. Με το σωστό συνδυασμό, μπορείτε να αυξήσετε την αναζήτηση και την κοινωνική κυκλοφορία της επιχείρησή σας για μία μακροχρόνια επιτυχία.

Είναι γεγονός ότι είμαστε μεγάλοι οπαδοί του blogging. Πρόκειται για μια τεράστια κίνηση και οδηγεί συνεχώς στην παραγωγή νέων δυνητικών πελατών. Ωστόσο, είναι μία δράση που χρειάζεται τεράστια χρονικά αποθέματα δέσμευσης. Τα περισσότερα blogs δεν ξεκινούν να κερδίζουν έδαφος έως ότου είναι ενεργά για τουλάχιστον 6 μήνες ή και ακόμη περισσότερο.

Κρατώντας αυτό κατά νου, χρειαζόμαστε μια στρατηγική για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας άσκοπα.

Η πιο σημαντική πτυχή του blogging είναι ότι θα πρέπει να είστε συνεπής. Το Google θέλει να δει ότι αναρτάτε δημοσιεύσεις τακτικά πριν στείλει την κυκλοφορία στο δρόμο σας. Όσο περισσότερο περιεχόμενο παρέχετε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες για τους αναγνώστες να δουν την έκκλησή σας για δράση, να δουν την αξία που τους παρέχετε και να τους δώσετε ιδέες για τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Το να γράφει κανείς καλά άρθρα, είναι μόνο η αρχή. Μόλις γράψετε ένα καλό blog post, θα πρέπει να κάνετε τους ανθρώπους να γνωρίσουν σχετικά με το περιεχόμενό σας. Αυτό σημαίνει να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στα social media. Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσετε να παίρνετε επισκέπτες από αναζητήσεις σε μηχανές αναζήτησης.

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το blogging είναι το WordPress. Έχουν βολικά κουμπιά για κοινή χρήση μέσω online κοινωνικών δικτύων καθώς και SEO plugins για να κάνουν τη δουλειά σας πολύ ευκολότερη.

Webinars

Όταν γίνει σωστά, τα webinars μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για την επιχείρησή σας. Επίσης, σε αντίθεση με τα blogs και το LinkedIn, όπου έχετε περιορισμένο χρόνο για να δελεάσετε το κοινό σας να δράσει, τα webinars είναι αξιοσημείωτα για την ικανότητά τους να παρέχουν την ποιότητα του περιεχομένου και να πωλούν σε πελάτες σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να webinar σας είναι η παροχή ποιοτικών πληροφοριών που ταρακουνούν τους παρευρισκόμενους σας. Όσο περισσότεροι είναι οι συμμετέχοντες, τόσο περισσότερουν πελάτες θα δείτε να έρχονται στο δρόμο σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να οδηγηθεί η κυκλοφορία σε ένα webinar είναι να προσφέρετε ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τις νέες συνδέσεις του LinkedIn σας και να ενημερώσετε σχετικά μέσα από το blog σας, se όλους τους αναγνώστες σας, αναφέροντας πως μπορούν να παρακολουθήσουν τo επόμενo webinar. Όσο περισσότερο μπορείτε να διαφημίσετε τα webinar σας, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε.

Ένα νέος τρόπος για την εξεύρεση συμμετεχόντων στα webinar σας είναι μέσω του Dabble.Co. Παρόλο που χρεώνουν $20, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να φέρετε εύκολα νέους συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις σε τακτική βάση.

Επιπλέον, τα webinars είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε τις offline προσπάθειές σας. Αν κάνετε πολλές κλήσεις πωλήσεων ή δικτύωσης, ζητώντας από ανθρώπους να συμμετάσχουν σε ελεύθερα webinar σας αντί να προσπαθείτε να τους πουλήσετε κατευθείαν το προϊόν σας, θα δείτε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Οι στρατηγικές των online social media που αναφέρονται παραπάνω είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με την αγορά-στόχο σας. Βρείτε ποίο εργαλείο είναι αυτό που συνδέεται καλύτερα με τους πελάτες σας και επικεντρωθείτε σε αυτό.