7 απλές συμβουλές για να γράψετε ένα φανταστικό Facebook Post
7 απλές συμβουλές για να γράψετε ένα φανταστικό Facebook Post

7 απλές συμβουλές για να γράψετε ένα φανταστικό Facebook Post

Σκεφτόμενοι τι να δημοσιεύσετε στο Facebook, μπορεί να είναι μία αρκετά σκληρή διαδικασία. Με τα χρόνια, πολλοί ειδικοί έχουν ζυγίσει για το τι "δουλεύει" στο Facebook και εμείς σας το παρουσιάζουμε εδώ σε αυτό το άρθρο. Να θυμάστε ότι το Facebook δεν είναι μία "ένα μέγεθος για όλους" πλατφόρμα. Το τι μπορεί να δουλεύει για τη σελίδα σας, δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει για άλλους και το αντίστροφο. Θα πρέπει να ελέγξετε για να δείτε τι είδους αναρτήσεις εμπλέκουν περισσότερο τους χρήστες σας.

Τούτου λεχθέντος, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας 7 συμβουλές για τη σύνταξη φοβερών δημοσιεύσεων στο Facebook, που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μεγαλύτερη δέσμευση από τους οπαδούς της Facebook Page σας.

1. Κάντε ερωτήσεις

Αλλά να είναι άμεσες. Μην κάνετε ανοιχτές, γενικόλογες ερωτήσεις. Δίνοντας στους ανθρώπους μια εύκολη επιλογή απαντήσεων θα οδηγήσετε σε περισσότερα σχόλια και μεγαλύτερη δέσμευση.

2. Μικρές δημοσιεύσεις

Με όλο και περισσότερες σελίδες και ανθρώπους ακολουθούν ροή ειδήσεων για πολλούς άλλους στο Facebook, πραγματικά το να κάνετε την διαφορά από τις υπόλοιπες αναρτήσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν απλά να κάνουν Scroll Down στα νέα τους στο Facebook και οι μακρυές αναρτήσεις, είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε.

Γι'αυτό, σας συνιστούμε 80-160 χαρακτήρες για το μέγεθος μιάς ανάρτησης.

3. Δώστε ένα σαφές Call-To-Action

Πείτε στον ανθρώπους ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρέπει να κάνουν.

Δεν εννοούμε ότι οι άνθρωποι είναι χαζοί, αλλά η εμπειρία μας λέει ότι αν δώσουμε στους ανθρώπους μια μικρή ώθηση και κάποια σαφή κατεύθυνση, θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε συχνά "Κάντε κλικ στο κουμπί Like αν συμφωνείτε" - ή κάτι αντίστοιχο. Δίνοντας στους ανθρώπους κατεύθυνση δεν είναι κακό. Παρ'όλα αυτά, μην το κάνετε για όλες τις αναρτήσεις σας.

4. Προσφέρετε πολύτιμη πληροφορία

Δώστε τους αρκετά για να τους δελεάσετε ώστε να αναλάβουν κάποιου είδους δράση.

Ο στόχος σας στο Facebook (και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα) είναι συχνά να φέρετε ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας. Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει ότι θα δώσετε στους αναγνώστες σας κάποιον λόγο να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο σας.

Γι 'αυτό τον λόγο,  μην τους δίνετε όλες τις πληροφορίες στο post σας, γιατί τότε δεν θα χρειάζεται να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας... :)

5. Δώστε τους έναν σύνδεσμο

Αν ρωτάτε τους ανθρώπους να κάνουν κάτι, τότε φροντίστε να παρέχετε έναν σύνδεσμο που θέλετε να πάνε (ιστοσελίδα, app, κ.λπ.).

6. Να είστε θετικοί

Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται και τείνουν να μοιράζονται περισσότερο όταν το post σας είναι για κάτι θετικό.

Τα στοιχεία που παίρνουν τα περισσότερα Shares στο Facebook τείνουν να είναι πράγματα που είναι θετικά, εμπνευσμένα ή/και αστεία. Οι άνθρωποι μπορεί να συμφωνούν με κάποια αρνητικά συναισθήματά σας - αλλά θα συγκρατήσουν τα Likes, Σχόλια και Shares, επειδή δεν θέλουν να θεωρηθούν ως αρνητικοί.

Όλοι έχουμε προσωπικά πέσει στην παγίδα των αρνητικών αναρτήσειων. Ενώ αυτό μπορεί να εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματά σας μία δεδομένη στιγμή, πολύ πιθανόν να σας κάνει να μοιάζετε με ηλίθιους μακροπρόθεσμα.

7. Αναρτήστε μία φωτογραφία

Σας προτείνουμε να αναρτάτε εικόνες/φωτογραφίες 80-90% από τα συνολικά σας posts. Ιστορικά μιλώντας, oi φωτογραφίες φέρουν το μεγαλύτερο βάρος στον αλγόριθμο Edgerank στο Facebook. Πλέον, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιραστούν μηνυμάτων φωτογραφιών.

Θα πρέπει ακόμα να συμμορφώνεστε με άλλες συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω - για παράδειγμα, να παραμένετε θετικοί κρατώντας το post σύντομο, κλπ.