5 τρόποι για να δείτε αν η ιστοσελίδα σας έχει πρόβλημα με τον αλγόριθμο Google Page Ranking
5 τρόποι για να δείτε αν η ιστοσελίδα σας έχει πρόβλημα με τον αλγόριθμο Google Page Ranking

5 τρόποι για να δείτε αν η ιστοσελίδα σας έχει πρόβλημα με τον αλγόριθμο Google Page Ranking

Το Google έχει κάνει πολλές αλλαγές στον αλγόριθμο κατάταξης ιστοσελίδων. Το Panda και το Penguin είναι δυο από τα πιο γνωστές αλλαγές. Το ένα απευθύνεται σε onsite λεπτομέρειες, ενώ το τελευταίο είναι στραμμένο προς δραστηριότητες offsite. Αν το site σας έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές αυτές, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθείτε σε απώλεια επισκεψιμότητας. Ωστόσο, η απώλεια της επισκεψιμότητας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όχι μόνο λόγω κυρώσεων της Google. Ως εκ τούτου, αν θέλετε να ελέγξετε αν το site σας έχει τιμωρηθεί από την Google, εδώ είναι μερικοί τρόποι όπου μπορείτε να το κάνετε.

#1: Αναζητήστε το domain name σας

Υπό κανονικές συνθήκες, το αποτέλεσμα αναζήτησης θα πρέπει να κατατάσσει το site σας σαν νούμερο ένα, όταν κάνετε αναζήτηση για τον domain name του. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται όταν κάνετε αναζήτηση για το domain name της, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε επηρεαστεί από κάποιο penality της Google. Φυσικά, εάν το domain name σας είναι πολύ γενικό, όπως για παράδειγμα το webdesign.com, τότε η αναζήτηση μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική για το site σας, έτσι ώστε αυτό να εμφανίζεται ως νούμερο ένα. Στην περίπτωση αυτή, η δοκιμή αυτή δεν είναι πολύ χρήσιμη.

#2: Αναζητήστε για τίτλους άρθρων σας

Ένας άλλος τρόπος για να δείτε αν το site σας έχει υποστεί κυρώσεις είναι να κάνετε μια αναζήτηση για τον τίτλο ενός άρθρου σας. Τις περισσότερες φορές, έχουμε μοναδικές τίτλους στα άρθρα μας. Η δοκιμή αυτή δεν θα είναι αποτελεσματική αν χρησιμοποιήσετε έναν σύντομο τίτλο κάποιου άρθρου που βασίζεται σε κάποια δημοφιλή λέξη-κλειδί. Αυτό σημβαίνει ια παράδειγμα, όταν έχετε ένα άρθρο που ονομάζεται minimal wordpress templates και όχι κάτι σαν "τα 16 ομορφότερα minimal templates για wordpress". Ο πρώτος τίτλος είναι πολύ ανταγωνιστικός για την λίστα αποταλεσμάτων αναζήτησης και το site σας πιθανώς δεν θα εμφανιστεί στα αρχικά αποτελέσματα της αναζήτησης αυτής.

#3: Αναζητήστε τον αριθμό των σελίδων σας που έχουν γίνει indexed

Μϊα τιμωρημένη ιστοσελίδα τείνει να έχει λιγότερες από τις επιμέρους σελίδες της indexed από την Google. Μπορείτε να βρείτε πόσες σελίδες σας έχει η Google στο ευρετήριο της για το site σας, κάνοντας μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας την εντολή site (site: domainname.com). Αυτή η εξέταση απαιτεί από εσάς ωστόσο, να γνωρίζετε πόσες σελίδες εμφανίζονταν όταν κάνετε αυτό το τεστ αναζήτησης πριν συμβεί κάποια ποινή από την Google. Εάν δεν έχετε μια γενική ιδέα του αριθμού αυτού, δεν θα ξέρετε πως να συγκρίνετε το αποτέλεσμα της τρέχουσας αναζήτησης.

#4: Ελέγξτε αν η ιστοσελίδα σας μεταφέρει αξία μέσω των συνδέσμων

Μια μη τιμωρημένη ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει ένα άλλο site να καταταχθεί καλύτερα, έχοντας έναν σύνδεσμο (link) με αυτό. Αν θέλετε να μάθετε αν το site σας έχει αυτή την ικανότητα, δημιουργήστε ένα σύνδεσμο σε ένα άλλο site σε μία πολύ μοναδική λέξη κειμένου. Μετά από μερικές ημέρες, ψάξτε για αυτή την έκφραση και αν το άλλο site εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν η ιστοσελίδα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, τότε το site σας δεν έχει τιμωρηθεί, καθώς εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να περάσει αξία σε άλλες ιστοσελίδες.

#5: Αναζητήστε για φράσεις μέσα στα άρθρα σας

Μια κανονική ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει το περιεχόμενό της στο ευρετήριο της Google. Ιδανικά, θα πρέπει να έχετε το περισσότερο από το περιεχόμενό σας στη βάση δεδομένων της Google. Ένα τιμωρημένο site συνήθως δεν γίνεται index από την Google, πράγμα που σημαίνει ότι ένα υψηλό ποσοστό της ιστοσελίδας δεν είναι αποθηκευμένη στη βάση δεδομένων της μηχανής αναζήτησς. Ως εκ τούτου, εάν κάνετε αναζήτηση για συγκεκριμένες προτάσεις εντός ενός άρθρου μέσα στην ιστοσελίδα σας, το site σας θα πρέπει να εμφανίζεται στην κορυφή αποτελεσμάτων. Αν όχι, αυτό σημαίνει ότι το site σας μπορεί να υποφέρει από κάποιου είδους ποινής από την Google.

Με αυτές τις πέντε μεθόδους, έχετε έναν καλό και απλό τρόπο για να ελέγξετε αν το site σας έχει υποστεί κυρώσεις από την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου.