Πως να προσελκύσετε πελάτες στην web design εταιρεία σας
Πως να προσελκύσετε πελάτες στην web design εταιρεία σας

Πως να προσελκύσετε πελάτες στην web design εταιρεία σας

Η προσέλκυση πελατών είναι δύσκολο για οποιαδήποτε επιχείρηση web design, ανεξάρτητα από το πόσο καλά οργανωμένη μπορεί να είναι. Ο τεράστιος αριθμός εταιρειών web design μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει φέρει την αγορά σε κορεσμό σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι πελάτες να έχουν δέκα τουλάχιστον επιλογές για να επιλέξουν νέο συνεργάτη παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Αν δεν καταφέρετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος, υπάρχει μικρή πιθανότητα ότι θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε νέους πελάτες.

Ωστόσο, ακόμη και με τόσο σκληρό ανταγωνισμό, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσελκύσετε πελάτες στην επιχείρησή σας. Εδώ είναι έξι από τα καλύτερα σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου:

1. Προσφέρετε σταθερές τιμές

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που χαρακτηρίζει τους σύγχρονους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι η απροθυμία των πελατών να γίνει διάκριση μεταξύ των υπηρεσιών και των προϊόντων. Από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι ο web designer πρόκειται να παράσχει μια υπηρεσία, υποθέτουν ότι η τιμή που θα χρεωθούν θα είναι εξωπραγματική, ακόμη και αν αυτό δεν συμβαίνει. Αντί να ορίζετε μία ευέλικτη τιμή που ποικίλλει ανάλογα με το όγκο της εργασίας που πραγματοποιείται, θα πρέπει να καθορίσετε σταθερές τιμές για όλες τις υπηρεσίες σας.

Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να παρουσιάσετε τις υπηρεσίες σας σαν προϊόντα και να καταστεί ευκολότερο για τους πελάτες σας να λάβουν μια απόφαση σχετικά με το αν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας ή όχι. Με άλλα λόγια, χειρίζεστε αποτελεσματικά την ανησυχία των πελατών σας σχετικά με την τιμή που θα τους χρεώσετε για τις υπηρεσίες σας. Το καλό είναι ότι δεν είναι δύσκολο να το εφαρμόσετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατηγοριοποιήσετε τους πόρους του σχεδιασμού που προσφέρετε, όπως τον σχεδιασμό λογότυπου, τα θέματα, τα πρότυπα και ούτω καθεξής.

2. Εξειδικευτείτε

Αντί να στοχεύετε στην ευρεία αγορά, μπορείτε να γίνετε ένας ειδικός web designer για έναν συγκεκριμένο κλάδο. Το σημερινά δεδομένα είναι τέτοια ώστε να μπορείτε να προσαρμοστείτε για να εξυπηρετήσετε περισσότερους από έναν τύπους πελατών σας. Έτσι, το ίδιο σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια εταιρεία real estate, καθώς και μίας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Αν και τα βασικά παραμένουν ίδια, η εξιδίκευση σας βοηθά να παραμείνετε εστιασμένοι σε μια βιομηχανία. Αυτή η τακτική θα σας θέσει εκτός συναγωνισμού με τους υπόλοιπους web designers για την συγκεκριμένη αγορά.

Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια του πελάτη σας και σκεφτείτε το για μια στιγμή. Ας πούμε ότι έχετε μια επιχείρηση ενδυμάτων και θέλετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα γι'αυτό. Μετά τη διεξαγωγή μίας online αναζήτησης, μπορεί να συναντήσετε μια σειρά από επιχειρήσεις web design, οι οποίες όλες προσφέρουν το ίδιο πράγμα πάνω κάτω. Ωστόσο, αν μπορείτε να εντοπίσετε μια επιχείρηση που είναι αφιερωμένη στον σχεδιασμό ιστοσελίδων για τις επιχειρήσεις ένδυσης, είναι πιο πιθανό να επιλέξετε την υπηρεσία αυτή, δεν συμφωνείτε;

3. Παρουσιάστε τον εαυτό σας ως ειδικό

Πριν από την πρόσληψη σας για τις υπηρεσίες σας, οι πελάτες θα θέλουν να καθορίσουν εάν είστε ή δεν είστε ειδικός στην κατασκευή ιστοσελίδων. Εδώ είναι που μπορείτε να ενεργήσετε προληπτικά και να διασφαλίσετε ότι δεν θα πρέπει να το σκεφτούν δεύτερη φορά για να συνεργαστούν μαζί σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα, αλλά ο καλύτερος είναι η ανταλλαγή περιεχομένου που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας, για αυτή τη βιομηχανία. Δείξτε διορατικότητα, δώστε χρήσιμες συμβουλές και λύσεις σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της βιομηχνίας αυτής, όταν ψάχνουν για ένα web designer. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την έναρξη ενός blog στην ιστοσελίδα σας ή το portfolio σας. Αυτό το blog θα σας βοηθήσει να οδηγηθεί κίνηση προς την ιστοσελίδα σας, ενώ επίσης ενίσχυεται η αξιοπιστία σας.

Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα σας θα μπορούσε να διαθέτει ένα άρθρο σχετικά με τα "top 5 πράγματα που πρέπει να ψάξετε σε ένα web designer". Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε το περιεχόμενο του άρθρου σας με τη δική σας επιχείρηση για να δείξετε στους δυνητικούς πελάτες σας πως έχετε όλα τα προσόντα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα βίντεο, καθώς και το ενημερωτικό περιεχόμενο αυξάνονται στις ιστοσελίδες και τα blogs των εταιρειών web design. Το YouTube είναι η κύρια πλατφόρμα για βίντεο και είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία σας βοηθά να γίνετε πιο ενεργός στην κοινωνική σφαίρα.

4. Κάντε Follow Up στους υπάρχοντες πελάτες σας

Ακριβώς επειδή έχετε ολοκληρώσει ένα έργο για έναν πελάτη, δεν σημαίνει ότι η σχέση σας μαζί τους έχει λήξει. Αυτό είναι ένα λάθος που οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων κάνουν συχνά. Εσείς ο ίδιος μπορεί να είχε αποφύγει συνεχώς τους υφιστάμενους πελάτες σας και να έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να προσελκύσετε νέους. Εάν η τρέχουσα πελατεία σας μπορεί να σας παρέχει μια σταθερή ροή εργασίας, δεν χρειάζεται καν να περάσετε από την ταλαιπωρία της προσέλκυσης νέων πελατών.

Έτσι, για να είστε συνδεδεμένοι με τους υπάρχοντες πελάτες σας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων που περιέχει όλα τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια, να στείλετε σε όλους ένα φιλικό email ρωτώντας για την υγεία τους και πώς πάει η επιχείρησή τους. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις ευχές για διάφορες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε να μπορεί να τους δείξετε ότι τους θυμάστε, και να τους υπενθυμίζετε ότι είστε εδώ γύρω. Το να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς θα φρεσκάρει τη μνήμη τους για σας και τις υπηρεσίες που παρέχετε. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό, ζητώντας από τους πελάτες για μαρτυρίες - testimonials -  ή από μια σύντομη ανασκόπηση της εργασίας σας όταν το project ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να δημοσιεύσετε τις απαντήσεις τους στην ιστοσελίδα σας και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

5. Στοχοποιήστε την τοπική αγορά σας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τους περισσότερους σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι πελάτες τους βρίσκουν online. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Δεν μπορεί να αγνοήσετε το πλήθος των τοπικών επιχειρήσεων που αναζητούν υπηρεσίες διαδικτύου και τις αναζητούν offline. Συνήθως, Παρά το γεγονός ότι ο όγκος της εργασίας ίσως ακόμη και τα χρήματα μέσω των τοπικών τους πελάτες θα είναι σχετικά μικρά σε σύγκριση με άλλους πελάτε, δεν θα πρέπει να τους χάσετε. Είναι στην γειτονιά σας!

Με τον απλό δοαμοιρασμό φυλλαδίων στη γειτονιά σας ή δίνοντας την επαγγελματική σας κάρτα στην περιοχή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα buzz για την επιχείρησή σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πανάρχαιο κόλπο των ειδικών προσφορών. Δημοσιεύστε τες στην τοπική εφημερίδα ή σε κάποια δελτία τύπου. Οι ανθρώπους που χρειάζονται ποιότικες υπηρεσίες διαδικτύου σε προσιτές τιμές, θα έρθουν τρέχοντας σε εσάς.

6. Go Mobile

Τέλος, αλλά το ίσως το πιο σημαντικό, θα πρέπει να μάθετε σχετικά για το σχεδιασμό ιστοσελίδων προς συσκευές κινητών τηλεφώνων. Ο λόγος γι'αυτό είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση στη χρήση των tablets και smartphones που όλοι μας παρατηρούμε. Επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στις φορητές συσκευές τους, η 4-ιντσών οθόνη τους δεν μπορεί να δείξει τέλεια μια ιστοσελίδα, η οποία ήταν σχεδιασμένη για οθόνες 20 ιντσών. Αυτός είναι ο λόγος που πελάτες αναζητούν να έχουν την ιστοσελίδα τους συμβατή για φορητές συσκευές.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Αν δεν παρέχουν κινητές υπηρεσίες web design, είναι πολύ πιθανό να χάσετε πολλούς δυνητικούς πελάτες. Δεδομένου ότι οι αρχές που πρέπει να εφαρμόζονται κατασκευής παραμένουν οι ίδιες, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο για σας να ξεκινήσετε με το κινητό web design. Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό, είναι ακόμα καλύτερα για εσάς!

Μόλις το περασμένο έτος, σχεδόν 140.000 νέες ιστοσελίδες δημιουργούνταν κάθε μέρα κατά μέσο όρο. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι ζήτηση υπάρχει. Φροντίστε να είστε μία από τις επιλογές των νέων ιστοσελίδων για το νέο έτος.