Υπάρχουν περίπου 591 εκατ. χρήστες διαδικτύου στην Κίνα. Πάνω από τους μισούς, έχουν λογαριασμό στο Weibo

Υπάρχουν περίπου 591 εκατ. χρήστες διαδικτύου στην Κίνα. Πάνω από τους μισούς, έχουν λογαριασμό στο Weibo

Η Κίνα έχει τους περισσότερους χρήστες διαδικτύου από σχεδόν όσο όλες οι άλλες χώρες μαζί. (Η μοναδική εξαίρεση είναι η Ινδία) Σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση από την επίσημο Κινέζικο Internet Network Information Center, 590.560.000 άνθρωποι στην Κίνα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στα μέσα του 2013, μια αύξηση κατά περίπου 53 εκατ. χρηστών (ή 9,85%) από το το προηγούμενο έτος...

Συγκριτικά, οι ΗΠΑ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε χρήστες του internet με 254 εκατ. σύμφωνα με το Harvard Business Review, έχει κάτι λιγότερο από το μισό των online χρηστών απ'όσο η Κίνα.

Στο παρακάτω διάγραμμα, βλέπουμε το ποσοστό διείσδυσης του internet στην Κίνα ανά 6μηνο:

There are nearly 591 million internet users in China.

Η διείσδυση του διαδικτύου στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνει, αλλά εξακολουθεί να είναι μόλις 44,1%, σύμφωνα με την έκθεση του Internet Network Information Center. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 39,9%. Αντιθέτως, σύμφωνα με το Pew Research Center, σχεδόν όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ, βρίσκονται online. Πιο συγκεκριμένα, το 85% των Αμερικανών ηλικίας από 18 ετών και άνω (και 95% των εφήβων) χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μόνο το 8% των ατόμων λένε ότι ότι δεν ενδιαφέρονται σχετικά με το internet.

Το China Internet Network Information Center, το οποίο διαχειρίζετε το .cn μητρώο domain name και διαθέτει εγχώριες διευθύνσεις IP, ανέφερε επίσης ότι το 78,5% των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα, ή 464 εκατ. άνθρωποι, έχουν πρόσβαση μέσω των κινητών τηλεφώνων τους (συμπεριλαμβανομένου 70% των νέων χρηστών). Αντίθετα, το 69,5% των Κινέζων χρηστών χρησιμοποιούν desktops, μία πτώση από το 70,6% στο τέλος του 2012.

Χρήστες Mobile Internet

Στο θέμα του mobile web, η Κίνα έχει αυτή τη στιγμή 420 εκατομμύρια χρήστες mobile internet. Αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με το ένα δισεκατομμύριο και πλέον του συνολικού αριθμού συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ή τα 200 εκατομμύρια που έχουν ήδη εγγραφεί για 3G στα smartphones τους. Το CNNIC πιστώνει στη δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και στα online κοινωνικά δίκτυα όπως το Sina Weibo αυτή την τεράστια ανάπτυξη.

Στο παρακάτω διάγραμμα, η κόκκινη γραμμή δείχνει το ποσοστό του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι περιηγούνται στο internet μέσα από τα κινητά τους:

China internet users stats for 2012 graph

309 εκ. χρήστες του Weibo

Ένα άλλο σημαντικό στατιστικό είναι ότι σύμφωνα με CNNIC, η Κίνα έχει αυτή τη στιγμή 309 εκατομμύρια χρήστες microblog σε υπηρεσίες παρεμφερείς με το Twitter, όπως το Sina Weibo και το Tencent Weibo. Αυτό σημαίνει ότι το 54,7% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου είναι ενεργοί χρήστες microblog(!) Από αυτούς, περίπου 202 εκατ. χρησιμοποιούν μία από τις πολλές παραλλαγές του Weibo για τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Sina Weibo ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.


Δείτε και αυτά...

Η χρήση desktop PC μειώθηκε από 73,4% το 2011 σε 70,6% το 2012

Η χρήση Laptop έπεσε ελαφρά στο 45.9%

Η χρήση Mobile web αυξήθηκε από 69.3% σε 74.5% από το 2011 στο 2012

20,5 ώρες είναι ο μέσος χρόνος την εβδομάδα που πέρασε κάποιος online το 2012 στη Κίνα. Το 2011, αυτό το νούμερο ήταν 18,7 ώρες.

Υπάρχουν 242 εκατ. αγοραστές ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα αυτή τη στιγμή. Καθημερινά, υπάρχουν 83,21 εκατ. άνθρωποι που ψωνίζουν σε deal websites...

Τέλος, εδώ είναι η κατανομή φύλων και ηλικίας  των χρηστών διαδικτύου στην Κίνα:

China internet users stats for 2012 graph 3