10 ικανότητες που χρειάζεστε για να επιτύχετε στον κόσμο του διαδικτύου

10 ικανότητες που χρειάζεστε για να επιτύχετε στον κόσμο του διαδικτύου

Οι επαγγελματίες που θέλουν να μειώσουν το κόστος και να διατηρήσουν πλήρη έλεγχο της επιχείρησή τους, συχνά και επιθετικά θα πρέπει να επενδύσουν στις δεξιότητές τους. Τις περισσότερες φορές, οι νέες δεξιότητες που προτείνουμε σε αυτό το άρθρο, θα αποδειχθούν ότι είναι επεκτάσεις δεξιοτήτων που ήδη κατέχουν. Για να επεκτείνετε πραγματικά την επιχείρησή σας καθώς και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, θα πρέπει να κοιτάξετε πέρα από την παρούσα στιγμή και να οραματιστείτε το μέλλον σας.

 Ήρθε η ώρα λοιπόν να το κάνετε το επιπλέον βήμα έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να σκεφτείτε πραγματικά για την επίτευξη των 10 δεξιοτήτων που προτείνουμε. Όταν έρθει η ώρα, είμαστε σίγουροι ότι θα τις χρειαστείτε και τότε θα είναι πολύ αργά να εμβαθύνετε.

1. Απίστευτα Viral Videos

Youtube, Netflix, και άλλες πλατφόρμες βίντεο έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και αποτελούν περίπου το μισό της συνολικής κυκλοφορίας που διανέμεται μέσω internet σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Αυτό που είναι σαφές από τα παραπάνω δεδομένα είναι ότι το βίντεο είναι κάτι περισσότερο από μια περαστική μόδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για προσέλκυση προσοχής, καθώς και για εκπαίδευση. Μακράν το πιο δημοφιλές βίντεο είναι τα λεγόμενα viral. Αυτά που αναδημοσιεύονται από πολλούς χρήστες online κοινωνικών δικτύων.

Στις μέρες μας, όλοι οι επαγγελματίες καθώς και κάθε εταιρεία προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει ένα βίντεο να γίνει viral. Πολύ απλά, κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτερα ενημερωμένοι και έτσι σκέφτoνται διαφορετικά από τους υπόλοιπους από εμάς. Εκείνοι που απολαμβάνουν την κοινωνική έλξη από τα βίντεό τους, μπορούν να μετατρέψουν αυτό το ενδιαφέρον σε κέρδος για την επιχείρησή τους.

2. Βασικές Γνώσεις HTML

Αν λειτουργείτε μία επιχείρηση σε οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας στις μέρες μας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την δημιουργία και συντήρηση μίας δυναμικής ιστοσελίδας για να προσελκύσουν νέους πελάτες. Χάρη στο WordPress, Joomla, Drupal καθώς και άλλες υπηρεσίες blogging, οι μέρες για πρόσληψη εξειδικευμένου και ακριβού IT προσωπικού για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων blogging ίσως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αλλά ως blogger, χωρίς να έχει σημασία για τι γράφετε, την καθημερινή σας ζωή, ένα σεμινάριο, μια σάτιρα, κλπ, οι βασικές γνώσεις html μπορούν να σας δώσουν απεριόριστες δυνατότητες. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό να βουτήξετε στον κώδικα, αλλά μόλις ξέρετε τα βασικά για το τι συμβαίνει κάτω και πίσω από τις σελίδες σας, μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας από πολύ χρόνο ταλαιπωρίας καθώς και κόστος, ή να σας εξοπλίσει για καλύτερη και αποδοτικότερη επικοινωνία με τους προγραμματιστές που μπορούν να σας βοηθήσουν για να πάτε το site σας ένα βήμα περαιτέρω.

3. Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες για το σύνολο των online και offline σελίδων σας θα κρατήσουν τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται, να συνεχίσουν την ανάγνωση. Είναι εύκολο να βρείτε φθηνά φωτογραφίες στις μέρες μας, αλλά αν μπορείτε να το κάνετε εσείς οι ίδιοι, τότε θα μπορείτε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και το κατάλληλο "τσίμπημα" έτσι ώστε να ταιριάξετε απόλυτα το φωτογραφικό υλικό με το περιεχόμενο το οποίο δημιουργείτε.

Το κόστος των φωτογραφικών μηχανών έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, γι'αυτό δεν είναι απαραίτητο να μισθώσετε έναν επαγγελματία για να αποθανατίσετε μία στιγμή. Μόλις έχετε τη φωτογραφική σας μηχανή στο χέρι, το ξεκίνημα είναι απλό. Οι ειδικοί μπορούν να σας προσφέρουν την καθοδήγηση που σίγουρα θα χρειάζεστε για την αντιμετώπιση σκιών, φωτογραφίες σκηνών δράσης και πολλά άλλα, αλλά στο τέλος της ημέρας θα είστε βέβαιοι ότι οι φωτογραφίες σας είναι μοναδικές.

4. Πάθος γι'αυτό που κάνετε

Ναι, αυτό μπορεί να διδαχθεί! Ο καθένας από εμάς επιθυμεί να αγαπά αυτό που αυτός ή αυτή κάνει, αλλά πόσοι από μας αγαπούν να το δημοσιεύουν; Ο συνιδρυτής του Reddit Alexis Ohanian προσφέρει μια σειρά από συμβουλές για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους πελάτες σας και να οικοδομήσετε ένα δίκτυο ανθρώπων που θα σας υποστηρίξει και να σας διαφημίζουν, δωρεάν.

Αυτό που βάζετε στην εργασία ή/και την επιχείρησή σας συναισθηματικά, θα σας ανταμείψει στο μέλλον με τεράστια μερίσματα. Η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο είναι όταν ξεκινάτε την δημιουργία μιας επιχείρησης και είστε πιο κοντά στην αρχική σας ιδέα και πλάνο. Όσο οι πελάτες ξεκινούν να έρχονται, μπορείτε να εφαρμόσετε και να επαναξετάσετε αυτές τις τακτικές.

5. Ξεκινήστε Video Marketing

Ψάχνετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό στον ψηφιακό χώρο; Το βίντεο μάρκετινγκ είναι ο πιο καυτός τρόπος για να το επιτύχετε. Μετατρέψτε τη κλασσική μηχανική μάρκετινγκ σε απλά μηνύματα που θα επικοινωνήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας online.

Με τόσα πολλά άτομα να παρακολουθούν τηλεόραση και άλλα βίντεο στους υπολογιστές τους αυτές τις μέρες, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία κάποιος να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του μέσα από πληρωμένες διαφημίσεις ή ένα επιτυχημένο κανάλι Youtube δικής του δημιουργίας. Οι άνθρωποι θα πρέπει να σας δουν και να αισθανθούν σαν να σας γνωρίζουν. Και εσάς, και την επιχείρησή σας καθώς και τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.

6. Έλεγχος του SEO

Πιθανώς να στραφείτε στην Google ή την Bing για να βρείτε νέους πελάτες. Η γνώση όλων των σχετικών τοπικών όρων αναζήτησης που ισχύουν για την επιχείρησή σας, είναι το πρώτο βήμα για την εκτέλεση μιας στρατηγικής η οποία θα "κερδίσει" σε αυτούς τους όρους/λέξεις κλειδιά.

Το να εστιάζεται μόνο στο περιεχόμενο δεν είναι αρκετό, το SEO (Search Enging Optimisation - Βελτιστοποίηση Περιεχομένου για Μηχανές Αναζήτησης) είναι απολύτως απαραίτητο για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση στο σημερινό επιχειρηματικό κόσμο. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να συμβουλευτείτε για το πως να προσεγγίσετε κατάλληλα την Google έτσι ώστε να τοποθετηθεί ευνοϊκά απέναντί σας. Παίξτε το παιχνίδι σωστά και θα βγείτε νικητής.

7. Προσωποιημένες επαγγελματικές κάρτες

Οι επαγγελματίες σχεδιαστές οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με αυτό InDesign της Adobe μπορούν να σας προσφέρουν τεχνογνωσία για το πως μπορείτε να παίξετε με το λογότυπο της εταιρείας σας καθώς και με άλλο υλικό μάρκετινγκ. Οι επαγγελματικές κάρτες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη, δεδομένου ότι λειτουργούν στον πραγματικό κόσμο όπως ακριβώς οι συνδέσεις που γίνονται online μέσω των κοινωνικών δικτύων σήμερα.

Οι επαγγελματικές κάρτες είναι το όπλο των πρώτων εντυπώσεων και αν εμπλακείτε σε οποιοδήποτε επίπεδο δικτύωσης για την επιχείρησή σας, θα θέλετε οι  επαγγελματικές κάρτες να αντανακλούν την προσωπικότητα και την εμπειρία σας. Ακόμα κι αν έχετε προσλάβει κάποιον άλλον για την δημιουγία τους, πειραματιστείτε με μερικά δείγματα μόνοι σας και δείτε διαφορετικά στυλ και τι μπορεί το καθένα να προσβεύει.

8. Γνώση Προγραμμάτων Λογιστικών Φύλλων

Πολλοί επαγγελματίες φοβούνται όχι μόνο στην όψη, αλλά και στη σκέψη του Microsoft Excel. Αλλά αν πρόκειται να παρακολουθείτε τα έξοδα και τη διατήρηση καρτελών για τους στόχους σας, δεν έχετε άλλη επιλογή. Λογιστές και φοροτεχνικοί μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι συνεργάτες σε ορισμένες στιγμές πίεσης μέσα στο έτος, αλλά πραγματικά μπορείτε, για τυπικές ημερήσιες ανάγκες, να τα καταφέρετε μόνοι σας.

Με μια απλή δομή και σχεδιασμό, είναι βέβαοιο ότι θα βρείτε έναν εύκολο τρόπο για να μειώσετε τις δαπάνες σας. Εκτός αυτού, αν παρακολουθείτε στενά τις δαπάνες σας, ειδικά στην αρχή, είναι πιο πιθανό να κρατήσετε την επιχείρησή σας εντός του οριζόμενου προϋπολογισμό σας.

9. Συντήρηση Υπολογιστή

Καλώς ή κακώς, όλοι το έχουμε πάθει. Έχουμε μία προθεσμία για παράδοση ενός έργου και ξαφνικά ο υπολογιστής νεκρώνει απροσδόκητα. Δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε, είναι πολύ αργά το βράδυ για να καλέσετε τον τεχνικό για να ελέγξει τον υπολογιστή σας, κλπ. Ωστόσο, μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας καλύτερα για τέτοιες αναπόφευκτες και απροσδόκητες καταστάσεις.

Μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας - backup. Εγκαταστείστε ένα anti-virus λογισμικό που λειτουργεί πραγματικά κασι αναβαθμίστε το υλικό μέρος του υπολογιστή σας. Όταν συμβεί το κακό, όχι μόνο θα είστε έτοιμοι αλλά επίσης θα είστε σε θέση να φέρετε τα πράγματα και πάλι στο προσκήνιο αντί να περιμένετε για την βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό.

10. Διαδώστε τις Γνώσεις σας

Αξιοποιοήστε τις γνώσεις και μοιραστείτε τες. Ανακαλύψτε του πως μπορείτε να μεταφέρετε γνώσεις μέσω online μαθημάτων, σεμιναρίων, demos κλπ.

Δεν απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό για να ξεκινήσετε. Το να διδάσκετε άλλους για τον τομέα ή τους τομείς που σας ενδιαφέρουν, θα τους οδηγήσουν να μάθουν περισσότερα για εσάς και τι μπορείτε να τους προσφέρετε. Εν ολίγοις, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί η αξιοπιστία και το κύρος σας σε κάποιο τομέα.