Πως να χρησιμοποιήσετε το Instagram για την επιχείρησή σας

Πως να χρησιμοποιήσετε το Instagram για την επιχείρησή σας

Αν και το ενδιαφέρον γύρω από Instagram έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, μόλις πρόσφατα έχει καταφέρει να κάνει το μεγάλο άλμα από την παιδική πισίνα στο μεγάλο ωκεανό. Με την εισαγωγή του βίντεο, το Instagram φαίνεται να εδραιώνει τη θέση του ως μέσα ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσετε τη στρατηγική του online μάρκετινγκ σας, ώστε πιθανώς να το υπολογίζετε από εδώ και στο εξής.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Instagram είναι ότι λειτουργεί πάρα πολύ καλά με το Facebook - αυτό δεν είναι περίεργο, αν συνυπολογίσετε τη δομή ιδιοκτησίας. Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη το Facebook στο συνολικό online marketing τους, η φυσική εξέλιξη θα ήταν να συμπεριλάβουν το Instagram από εδώ και στο εξής.

Όταν εργάζεστε με το Instagram θα πρέπει να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό - να είστε δημιουργικοί και διασκεδάστε. Αν σας αρέσει αυτό που κάνετε, οι φίλοι σας θα το αντιληφθούν αμέσως και θα σας ανταμείψουν!

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε κάποιες από τις δυνατότητες που υπάρχουν στο Instagram για την επιχείρησή σας.

1. Δώστε μία αίσθηση παρασκηνίων

Ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα του Instagram είναι ότι οι χρήστες αγαπούν τις αυθεντικές εικόνες. Αντί για το διαμοιρασμό εικόνων από την ιστοσελίδα σας, που πιθανώς έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία, μπορείτε να δώσετε στον κύκλο φίλων και οπαδών σας λήψεις από τα παρασκήνια και να τους παρουσιάσετε εικόνες της καθημερινής εργασίας-ζωής σας. Αν πουλάτε ρούχα online για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε μια εικόνα προτεοιμασίας παραγγελιών ή θα μπορούσατε να δείξετε τις νέες συλλογές που φτάνουν στο γραφείο σας. Με λίγα λόγια, το Instagram σας δίνει την δυνατότητα να δείξετε το καθαρά ανθρώπινο μέρος της επιχείρησή σας, τι συμβαίνει σε μια κουραστική μέρα ή ακόμη απλές καθημερινές στιγμές μίας χαλαρής Παρασκευής.

Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι #coffeemugoftheday που δίνει την αίσθηση ότι κάποιος κρυφοκοιτάζει...!

2. Χτίστε προσωπικότητα γύρω από την επιχείρησή σας

Ο διαμοιρασμός φωτογραφιών "πίσω από τα φώτα" για την επιχείρησή σας, σας βοηθά να οικοδομήσετε το άνθρωπινο κομμάτι της επιχείρησης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο μόνος τρόπος για να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας θα ήταν μέσω της ιστοσελίδας σας καθώς και σχετική online διαφήμιση. Ωστόσο, με τη χρήση του Instagram έχετε μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσετε το πως η επιχείρησή σας γίνεται αντιληπτή από τους πελάτες και τους χρήστες γενικότερα. Μπορείτε να δημιουργήσει ένα σύμπαν γύρω από τα προϊόντα σας δωρεάν, απλά με τη χρήση των διαφόρων κοινωνικών δικτύων.

Για να φανεί αυτό, χρησιμοποιούμε μια φωτογραφία από το μεσημέρι στο γραφείο, όταν ο σκύλος κοιμάται δίπλα στο επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Δεν χρειάζεται να βρίσκετε πορτρέτα για γεγονότα καθημερινά, αυτό που θα πρέπει να βρίσκετε είναι εικόνες που να μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα στο εμπορικό σας σήμα ή την εταιρεία σας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι τα παιδιά σας που προσπαθούν να δοκιμάσουν νέα ρούχα στο κατάστημα (ακόμη και αν το μέγεθος δεν ταιριάζει), η θέα από το παράθυρό σας όταν το χιόνι αρχίζει να πέφτει, κλπ. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.

3. Χρησιμοποιείστε hashtags (#) για να δημιουργήσετε συζητήσεις

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε συνομιλίες που περιβάλλουν ή περιλαμβάνουν προϊόντα, υπηρεσίες ή την ίδια την επιχείρησή σας. Δύο από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα είναι τα hashtags και οι διαγωνισμοί οι οποίοι πραγματικά πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Το Instagram είναι μια ιδανική πλατφόρμα για διαγωνισμούς. Σε αντίθεση με το facebook, είναι απολύτως αποδεκτό για να ενθαρρύνετε τους οπαδούς σας να φορτώσουν μια εικόνα από ένα από τα προϊόντα σας, προκειμένου να κερδίσει έναν διαγωνισμό που έχετε θέσει. Αν ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία διαγωνισμών στο Instagram, μπορείτε να τους ανακοινώσετε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook για παράδειγμα.

Η χρήση των hashtags είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε το δικό σας hashtag και να εμπνεύσεΤΕ τους οπαδούς σας να συμμετάσχουν στη συζήτηση, ή να συμμετάσχετε σε μια ήδη σε εξέλιξη συζήτηση με τη χρήση hashtag τους, εσείς οι ίδιοι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το περιεχόμενό σας γίνεται αναζητήσιμο και με αυτό, περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να βρουν τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας.

4. Δημιουργήστε video για να δείξετε ποιοί είστε

Στο Instagram έχει προστεθεί πρόσφατα η δυνατότητα διαμοιρασμού σύντομου βίντεο. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ νέα και δεν νομίζουμε ότι έχουμε δει ακόμα το μόνο που μπορεί το Instagram να κάνει για την προώθηση επιχειρήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 15 δευτερόλεπτα βίντεο για να απαντήσετε σε μια σημαντική ερώτηση για το εμπορικό σήμα σας ή να πάρετε μία μίνι συνέντευξη από ένας εργαζόμενο σχετικά με επερχόμενα γεγονότα ή προϊόντα σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σύντομο trailer ή teaser για το προϊόν σας ή να δείξει κάτι αστείο που συνέβη στο γραφείο σας. Απλά να έχετε κατά νου, ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Instagram για την περιήγηση σε φωτογραφικό υλικό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην χρησιμοποιείτε το βίντεο σε πολύ μεγάλο βαθμό.