Απλές στρατηγικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας
απλές στρατηγικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας

Απλές στρατηγικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας

Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις στην ιστοσελίδα σας, αλλά δεν θέλετε να επενδύσετε πάρα πολλά χρήματα για τις προσπάθειές σας. Έχετε δοκιμάσει πολλές στρατηγικές, αλλά τις βρίσκετε πολύ χρονοβόρες και δαπανηρές. Εδώ είναι μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε στην αύξηση των πωλήσεων σας, χωρίς μια τεράστια επένδυση.

1. Βρείτε ένα πιο αποδοτικό καλάθι αγορών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ένα καλύτερο, αλλά όχι απαραίτητα πιο ακριβό, καλάθι αγορών. Στις μέρες μας, θέλετε να έχετε ένα καλάθι αγορών που να είναι φιλικό προς τα smartphones και τα tablets. Οι άνθρωποι θέλουν την ευκολία να ψωνίσουν όταν και από όπου θέλουν. Ψάξτε για νέο καλάθι αγορών που θα σας προσφέρει check out και επεξεργασία πληρωμών σε μια βελτιωμένη εμπειρία για τους πελάτες σας, οποτεδήποτε και οπουδήποτε και αν αυτοί βρίσκονται. Υπάρχουν τόσα πολλά προσαρμόσιμα προγράμματα, που είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ τα πράγματα έχουν προχωρήσει σε λίγα μόλις χρόνια. Ένα νέα καλάθι αγορών θα δώσει επίσης μια νέα εμφάνιση και αίσθηση στο site σας, το οποίο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη γενικότερη βελτίωση της παρουσίας σας.

2. Αναθεωρήστε την λίστα των προϊόντων σας

Δεν είναι ότι θα πρέπει να σταματήσετε να πουλάτε παπούτσια και να αρχίσετε να πουλάτε καλάμια ψαρέματος... Είναι σχετικά με το πόσα πολλά προϊόντα προσφέρετε και αν είναι σχετικά το ένα με το άλλο. Μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή πολύ περισσότερων ανθρώπων με λίγα προϊόντα, αν περιγράφετε με σαφήνεια τα στοιχεία τους από ό,τι αν προσφέρετε πάρα πολλά. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε πελάτες να εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα σας επειδή δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση. Προσφέροντας τα καλύτερα στοιχεία σας με λεπτομερείς περιγραφές των προϊόντων, θα τους βοηθήσετε να γίνουν τα προϊόντα σας ακαταμάχητα. Στη συνέχεια, προσφέρετε πιο συμπληρωματικά προϊόντα. Αυτό είναι ένα εύκολο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε με λίγο ή καθόλου κόστος. Επειδή είναι απλό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά προϊόντα ώστε να δείτε ποιά από αυτά λειτουργούν καλύτερα.

3. SEO

Τα πάντα εξαρτατώνται από την αναζήτηση και αν δεν είστε στην αρχή των αποτελεσμάτων αναζήτησης ώστε να πάρετε μεγάλη προβολή, τότε δεν πρόκειται να κερδίσετε νέους πελάτες. Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρονται από την Google για να σας βοηθήσουν με το SEO (Search Engine Optimization). Θα μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για την ιστοσελίδα σας και να βελτιώσετε την κατάταξη σας. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε για αποτελεσματικές υπηρεσίες SEO, αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι μια πτυχή της επιχείρησής σας για να την αγνοήσετε. Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν κάποια μορφή SEO που προσφέρει θετικά στις πωλήσεις τους, το οποίο μπορεί να σημαίνει ακόμη και ότι κλέβουν πελατεία από την επιχείρηση σας, κάτω από τη μύτη σας στην ουσία. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν έλεγχο SEO για να ελέγξετε το site σας, διότι ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το να κάνετε αναζητήσεις για τη δική σας ιστοσελίδα, θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο ψηλά εμφανίζεται η κατάταξή σας.