Πως επηρεάζει η ταχύτητα απόκρισης μιάς ιστοσελίδας τον τελικό χρήστη
πως επηρεάζει η ταχύτητα απόκρισης μιάς ιστοσελίδας τον τελικό χρήστη

Πως επηρεάζει η ταχύτητα απόκρισης μιάς ιστοσελίδας τον τελικό χρήστη

Η υπομονή μπορεί να είναι μια αρετή, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε να έχουν από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Ζούμε σε έναν κόσμο με γρήγορο ρυθμό, όπου κανείς δεν θέλει να περιμένει. Αναγκάζοντας τους ανθρώπους να το πράξουν αυτό, θα μπορούσε να τους οδηγήσει απλά να πάνε αλλού για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που θα έπρεπε να πάρουν από εσάς. Η ταχύτητα ενός δικτυακού τόπου, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τον τελικό χρήστη, οδηγείται κυρίως από δύο παράγοντες. Από το πόσο γρήγορα τα αποτελέσματα επιστρέφουν και πόσο χρόνο χρειάζεται ένα πρόγραμμα περιήγησης για την εμφάνιση του περιεχομένου. Και τα δύο αυτά πράγματα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη...

Μια κακή εμπειρία χρήστη στη συνέχεια, θα έχει άμεση επίδραση σε όλες τις online μετρήσεις που κάθε επιχείρηση θα πρέπει να παρακολουθεί όπως: το ποσοστό εγκατάληψης, μετατροπές σε πωλήσεις, ταξινομήσεις αναζήτησης, ακόμα και το πόσο αξιόπιστη θεωρούν οι χρήστες την ιστοσελίδα σας.

Ποσοστά εγκατάληψης και Μετατροπές

Ο χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην δείκτη εγκατάληψης ιστοσελίδας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 47% των καταναλωτών αναμένουν μια ιστοσελίδα να φορτώσει έως 2 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Αν αυτή διαρκεί περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα, τότε το 40% θα την εγκαταλείψει εντελώς. Ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης στην απόκριση μίας ιστοσελίδας, μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση 7% των μετατροπών από επισκέπτες σε αγοραστές. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσοστό, αν το site σας κάνει €1.000 την ημέρα τζίρο. Τότε, σε ένα χρόνο θα έχετε χάσει €25.500, αν η ιστοσελίδα σας αργεί απλά 1 δευτερόλεπτο παράπανω... Η βελτίωση της ταχύτητας μίας ιστοσελίδας μπορεί να υλοποιηθεί σχετικά εύκολα, οπότε δεν πρέπει να χάνετε χρήματα εξαιτίας της καθυστέρησης απόκρισης.

Κατάταξη Αναζητήσεων

Το Google χρησιμοποιεί την ταχύτητα απόκρισης μίας σελίδας ως παράμετρο για την κατάταξη της σελίδας αυτής στον αλγόριθμό της. Αν και δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας όπως η σημασία μιας σελίδας, οι άνθρωποι της Google έχουν διεξάγει έρευνα η οποία επιβεβαιώνει ότι η ταχύτερη των sites βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη. Με τη ενσωμάτωση ενός "παράγοντα ευχρηστίας" στον αλγόριθμό τους, κατά μία έννοια, προσκαλούν τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές ιστοσελίδων να βελτιώσουν την ταχύτητα των ιστοσελίδων τους.

Εμπιστοσύνη

Μια αργή ιστοσελίδα μειώνει την ικανοποίηση του πελάτη και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Το 79% των καταναλωτών του διαδικτύου δεν θα επιστρέψει σε μια ιστοσελίδα που είχαν πρόβλημα με τη χρήση της. Το 44%, αν είχαν μια κακή εμπειρία κατά την διάρκεια μίας online αγοράς, θα ενημερώναν έναν φίλος τους σχετικά. Τα πάντα λοιπόν φαίνεται να εξαρτώνται από την χρηστικότητα. Αν έχετε επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια στο σχεδιασμό του site σας, αλλά η σελίδα είναι ένας εφιάλτης για να την χρησιμοποιήσει κάποιος, οι πιθανοί πελάτες σας δεν πρόκειται να περιμένουν γύρω από αυτή για αρκετό καιρό. Έτσι, με όλα αυτά κατά νου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το πόσο γρήγορη η ιστοσελίδα σας είναι καθώς επίσης και τι είναι αυτό που την επιβραδύνει.

Ελέγξτε την ταχύτητα του site σας μέσω της ιστοσελίδας MetaCDN για να μάθετε πως συγκρίνεται με άλλους δικτυακούς τόπους, καθώς και κατά πόσο ή όχι είναι αυτό που εμποδίζει την επιτυχία σας. Εάν η ταχύτητα του site σας θα μπορούσε να είναι καλύτερη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την βελτιώσετε. Το Google προσφέρει tutorials που εξηγούν πως να κάνετε μια ιστοσελίδα να τρέξει γρηγορότερα. Σε μια ψηφιακή εποχή σαν τη δική μας, οι καταναλωτές δεν θα περιμένουν για την ιστοσελίδα σας να φορτώσει, οπότε βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά.