7 Offline δραστηριότητες που οδηγούν στην online επιτυχία
7 Offline δραστηριότητες που οδηγούν στην online επιτυχία

7 Offline δραστηριότητες που οδηγούν στην online επιτυχία

Έχοντας μια διαδικτυακή επιχείρηση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιχειρείτε μόνο με δράσεις που γίνονται online. Με τη βοήθεια απλών "offline" δραστηριοτήτων, θα είστε σε θέση να οδηγήσετε με μεγαλύτερη επιτυχία την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Εκτός από το να παρακολουθείτε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων, εδώ θα βρείτε 7 marketing τακτικές που μπορούν να γίνουν "offline" και που μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε υψηλότερη απόδοση της επένδυσής σας από απ'ότι το διαδικτυακό marketing. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δυστυχώς δεν είναι πολλοί άνθρωποι που κάνουν χρήση αυτών των τεχνικών όπως θα έπρεπε.

 

1. Δώστε την επαγγελματική σας κάρτα

Κάθε φορά που συναντήσετε νέους ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται ή/και οι οποίοι σχετίζονται με την αγορά σας, το να δίνετε την επαγγελματική σας κάρτα θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Μην υποτιμάτε τη δύναμη αυτών των καρτών. Δεν έχει σημασία πόσο ντεμοντέ αυτές οι κάρτες μπορεί να φαίνονται, η διανομή τους εξακολουθεί να κατέχει μεγάλη αξία. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το URL της ιστοσελίδας σας σε αυτές.

2. Συμμετέχετε σε Events

Σε έναν online κόσμο, ο τρόπος που αλληλεπιδράτε με ανθρώπους σε συναφείς τομείς είναι μέσω των blogs, των social media, σχολιάζοντας άρθρα, κλπ. Στον πραγματικό κόσμο, το πρώτο βήμα για να επικοινωνήσετε με αυτούς τους ανθρώπους είναι να εντοπίσετε και να παρακολουθήσετε σεμινάρια, εκθέσεις, events, καθώς και να συμμετέχετε ενεργά σε αυτά. Αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για να χτίσετε το δίκτυό σας και να πείτε στους ανθρώπους για την επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, μπορεί να κατευθύνετε τις συζητήσεις για τις online δραστηριότητές σας.

3. Γίνετε καθηγητής

Το μάρκετινγκ σημαίνει ομιλία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Στο ίδιο πνεύμα, η διδασκαλία των μαθητών είναι ένα μάρκετινγκ για απόκτηση ικανοτήτων. Με την ενσωμάτωση στο προφίλ σας του μέντορα ή του καθηγητή στον τομέα σας, οι άνθρωποι θα κοιτάζουν πάνω σας και θα σας εμπιστεύονται για τις γνώσεις σας. Σιγουρευτείτε να χτίσετε μια καλή εντύπωση και διεκδικήστε την υψηλή αξιοπιστία που σας αξίζει.

4. Μιλήστε δημόσια

Όπως ακριβώς σαν να ήσασταν καθηγητής, μιλώντας δημόσια αυξάνει το επίπεδο της αρχής σας ως εμπειρογνώμονα. Αν καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των ακροατών σας, να αναμένετε αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας, καθώς κάποιοι θα ψάξουν για εσάς στο διαδίκτυο. Αυτή η offline δραστηριότητα χτίζει ενδιαφέρον για ό,τι κάνετε online και δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Τέλος, είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε ποιά είναι τα θέματα που οι συμμετέχοντες θέλουν να ακούσουν και γιατί όχι να τα αναπτύξετε περαιτέτω σε blog θεματολογία.

5. Αξιοποιήστε την τοπική σας βιβλιοθήκη

Το διαδίκτυο δεν περιέχει όλο το υλικό από όλες τις παγκόσμιες δημοσιεύσεις που έχουν γραφτεί ποτέ. Ένα πολύ καλό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε έντυπη μορφή στην τοπική σας βιβλιοθήκη, είναι κάτι που μπορεί να είναι θησαυρός πληροφοριών. Το άνοιγμα ενός φόρουμ συζήτησης, όπου θα αφήσετε τους ανθρώπους να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ιδέες για κάτι το οποιο δεν βρίσκεται ακόμη στο διαδίκτυο, θα ήταν πολύ χρήσιμο.

6. Βγείτε Έξω

Δεν θα συναντήσετε ανθρώπους όταν είστε μέσα στο σπίτι και εργάζεστε offline. Για να συνδεθείτε με τον κόσμο, βγείτε έξω μια ηλιόλουστη μέρα στο πάρκο, σε μουσεία και γκαλερί ή άλλους χώρους όπου μπορεί να βρείτε άτομα που πιθανόν να ενδιαφέροντε για την επιχείρησή σας. Κάντε το εύκολο για αυτούς να καταλάβουν τι προσφέρετε, ξεκινώντας μία περιστασιακή συνομιλία και στη συνέχεια διατηρήστε μια σταθερή ροή νέων ιδεών/πληροφοριών για αυτούς. Σιγουρευτείτε να συγκεντρώσετε feedback και χρησιμοποιήστε τα για να εμπλουτήσετε το blog σας.

 

7. Στείλτε Ειδοποιήσεις

Χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να κάνετε πιο προσωπικές συζητήσεις με τους υποψήφιους πελάτες σας. Καλέσετε τους ή απλά στείλτε τους ένα SMS για να τους υπενθυμίσετε για ένα event όπου θα συμμετέχετε. Βρείτε τρόπους να τους κάνετε να σας θυμούνται όχι μόνον για να πάρετε τα μέγιστα από φυσικές συναντήσεις μαζί τους αλλά και σε πιθανές online συνομιλίες αργότερα.

Περίληψη

Αξιοποιήστε το δίκτυό σας offline έτσι ώστε να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε ανθρώπους που σχετίζονται με τις online δραστηριότητές σας. Η συνεργασία και η επικοινωνία με ανθρώπους εκτός internet στον πραγματικό κόσμο, στοχεύει στην δημιουργία κοινού που μπορείτε να το οδηγήσετε στο blog σας, στα social media καθώς και σε άλλες online δράσεις σας.